Zo met het wisselende weer kun je nog best eens trek hebben in een stamppotje maar dan wel met de groentes van nu, gecombineerd met hartig gebakken tofu. Eenvoudig, maar erg voedzaam en erg lekker!
Ik zag onlangs zelfs raapsteeltjes bij de Albert Heijn! Fijn dat ze wat beter verkrijgbaar zijn.
Lente stampotje met knolvenkel, zoete aardappel en raapsteeltjes 3 pers
1 kleine knolvenkel, geschild en in kleine blokjes
2 medium zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 bos raapsteeltjes, uiteindes ingekort, schoongemaakt en in kleine stukken hakken
1 blok tofu, uitgeperst en in platte stukjes snijden
1 el ahornsiroop
2 el tamari
1 el balsamico azijn
¼ tl gerookte paprika poeder
Plantaardige olie
Peper & zout
Zet de knolvenkel stukjes in koud water op het vuur en breng aan de kook. Doe dit tevens in een andere pan met de zoete aardappel.
Zoete aardappel is eerder gaar dan knolvenkel dus bij elkaar in de pan alleen doen wanneer je zeker weet dat ze dan tegelijk gaar zijn (zoete aardappel dan later toeviege.
Wanneer gaar, stamp je de knolvenkel met de zoete aardappel en raapsteeltjes. Breng op smaak met peper en zout.
Ondertussen dat de knolvenkel en zoete aardappelen koken, bak je de tofu in een grote koekenpan met flink wat olie op medium-hoog vuur.
Regelmatig keren zodat alle zijdes gebakken worden.
Roer de ahornsiroop, tamari, azijn en paprika poeder door elkaar in een kommetje.
Wanneer alle kanten van de tofu knapperig zijn geworden voeg je de helft van de saus toe. Draai de stukjes om en voeg de andere helft toe.
Nog even een minuutje doorbakken tot de ahornsiroop begint te karameliseren. Let op dat deze niet te zwart wordt, dit kan ineens heel snel gaan.
Serveer het stamppotje met de tofu erbij.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
hmmmm dit klinkt zo lekker en gaat op mijn lijstje. Zodra ik raapsteeltjes gevonden heb, weet ik wat ik kook.
BeantwoordenVerwijderenNaast dat ik ze eerder al vond bij de Albert Heijn, zag ik ze van de week ook liggen bij de Jumbo. Wie weet ook bij jouw supermarkt?
Verwijderen