Groningen: Anat    

Yeah! Groningen heeft een all vegan lunchroom! Hoe super is dat??

Anat is sinds een week geopend en het is nu al een ongelofelijk succes, en dat kan ik begrijpen want volgens mij was Groningen hier al op aan het wachten. Een prachtige locatie, mooie frisse inrichting en prachtige gerechtjes. Van sapjes, smoothies tot salades, broodjes en een stukje taart toe.Anat is van Anat Gringhuis (de dame met de blonde krullen) en wordt geholpen door Dorien. Anat wil vooral uitdragen dat plantaardig eten gezond, lekker maar vooral ook leuk en plezierig kan zijn. Dat het plezier is, wordt naast het lekkere eten ook veroorzaakt door de mooie locatie: aan het Noorderplantsoen! Je kan lekker bij mooi weer op een terrasje zitten en dan kijken naar de ganzen, eenden, zwanen, wandelende mensen en honden die worden uitgelaten terwijl je uitkijkt op een mooie vijver en veel groen.

We kwamen er natuurlijk niet alleen maar om foto's van het interieur te bekijken we hebben ook lekker wat gegeten.

Ik nam het havermoutbroodje met basilicum-noten pesto, vegan kaas, avocado, tomaat en sla. Mijn vriendin nam de salade met gemengde groente, bonen en een cashewdressing.

Koffie kan geserveerd worden met amandel- haver- of sojamelk. Er is veel keus uit gebak en taart. We deelden samen een chocolade taart punt. Deze was machtig, maar wel erg lekker. De volgende keer wil ik de lavendelcake proberen :-) (of de appel kruimel, of de brownies..of..)

   


   


Ik hoop dat dit de eerste van de vele leuke vegan, plantaardige initiatieven in Groningen is. Dat kunnen we hier in het noorden goed gebruiken. Absolute aanrader ook als je eens in Groningen op visite bent, het is op loop afstand van het centrum!

Verlengde Grachtstraat 1
9717 GD Groningen

Openingetijden:
woensdag tot vrijdag van 9.00-16.00
zaterdag en zondag van 10.00-16.00Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Leuk verslag heb je geschreven! De lavendel cake is echt een aanrader. Smaakt echt heel uniek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die neem ik dan de volgende keer. We zaten eigenlijk al te vol voor de chocolade taart :D
   Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Wat leuk! Anat is trouwens ex-collega van ons. Leuk om te zien dat ze nu zo'n mooie zaak heeft!

  BeantwoordenVerwijderen