Wortel, broccoli en rettich schotel met Thaise pindasaus

Nu het wat kouder is en de wind guurder heb ik vaak trek in stoofpotten en zwaardere maaltijden met lekker veel (zoete) aardappel. Nou heb ik altijd wel trek in zoete aardappel (diegene die mijn blog een beetje volgen weten dat dat vaak voorbijkomt), maar je kent vast wel van die typische winterse schotels. Alleen na een paar van die maaltijden wil ik juist iets zomers! Dan verlang ik naar de zonnige maaltijden die we lekker buiten in de tuin kunnen eten; naar veel groentes en fruit en juist wat minder zwaar eten. En dan komen er gerechten als onderstaande op tafel :-)

Ik had nog wat restjes groente over: wortel en rettich van het maken van kimchi, en broccoli van een pasta schotel (vorige bericht), en ik had trek in iets Oosters.  Het werd onderstaand makkelijk en gezond gerechtje. Je kan eventueel de groentes ook nog met wat knoflook snel roerbakken, maar dat heb ik niet gedaan.



Wortel, broccoli en rettich schotel met Thaise pindasaus 2 pers
1 grote winterwortel, julienne gesneden
½ broccoli, in kleine roosjes
½ rettich/daikon, julienne gesneden
2 handjes taugé
500 ml uienbouillon (of een andere plantaardige bouillon naar keuze
1 mango, geschild en in stukjes
zilvervliesrijst voor 2 personen
rode peper, dunne ringetjes (optioneel)
handje verse koriander (optioneel)

Thaise pindasaus:
½ cup plantaardige bouillon ik heb de bouillon van hierboven gebruikt)
½ cup pindakaas
1 tl sriracha saus (Thaise hete chilisaus)
2 el tamari (of sojasaus)
2 el ahornsiroop
1 teentje knoflook, fijngehakt.

Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en zet apart.

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ondertussen de bouillon aan de kook terwijl je de groentes snijdt.

Blancheer eerst de broccoli in de bouillon tot deze beetgaar, maar nog wel lekker knapperig is. Haal eruit met een schuimspaan. Breng bouillon weer aan de kook en blancheer vervolgens de wortel, rettich en taugé.

Serveer de groentes over de rijst, samen met de mango. Verdeel er wat pindasaus over, maar serveer de rest in een bakje ernaast zodat je zelf de hoeveelheid kan bepalen. Bestrooien met peper en koriander.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Mmm, ziet er goed uit. Ik heb nog broccoli liggen en weet nooit zo goed wat ik daarmee weer eens zal doen. Dit is een lekker idee voor vanavond. Dank voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En? Heeft het gesmaakt?
      Fijne is dat je kan variëren met welke groentes je ook maar in huis hebt, erg handig!

      Verwijderen