Nu het wat kouder is en de wind guurder heb ik vaak trek in stoofpotten en zwaardere maaltijden met lekker veel (zoete) aardappel. Nou heb ik altijd wel trek in zoete aardappel (diegene die mijn blog een beetje volgen weten dat dat vaak voorbijkomt), maar je kent vast wel van die typische winterse schotels. Alleen na een paar van die maaltijden wil ik juist iets zomers! Dan verlang ik naar de zonnige maaltijden die we lekker buiten in de tuin kunnen eten; naar veel groentes en fruit en juist wat minder zwaar eten. En dan komen er gerechten als onderstaande op tafel :-)
Ik had nog wat restjes groente over: wortel en rettich van het maken van kimchi, en broccoli van een pasta schotel (vorige bericht), en ik had trek in iets Oosters. Het werd onderstaand makkelijk en gezond gerechtje. Je kan eventueel de groentes ook nog met wat knoflook snel roerbakken, maar dat heb ik niet gedaan.
Wortel, broccoli en rettich schotel met Thaise pindasaus 2 pers
1 grote winterwortel, julienne gesneden
½ broccoli, in kleine roosjes
½ rettich/daikon, julienne gesneden
2 handjes taugé
500 ml uienbouillon (of een andere plantaardige bouillon naar keuze
1 mango, geschild en in stukjes
zilvervliesrijst voor 2 personen
rode peper, dunne ringetjes (optioneel)
handje verse koriander (optioneel)
Thaise pindasaus:
½ cup plantaardige bouillon ik heb de bouillon van hierboven gebruikt)
½ cup pindakaas
1 tl sriracha saus (Thaise hete chilisaus)
2 el tamari (of sojasaus)
2 el ahornsiroop
1 teentje knoflook, fijngehakt.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en zet apart.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ondertussen de bouillon aan de kook terwijl je de groentes snijdt.
Blancheer eerst de broccoli in de bouillon tot deze beetgaar, maar nog wel lekker knapperig is. Haal eruit met een schuimspaan. Breng bouillon weer aan de kook en blancheer vervolgens de wortel, rettich en taugé.
Serveer de groentes over de rijst, samen met de mango. Verdeel er wat pindasaus over, maar serveer de rest in een bakje ernaast zodat je zelf de hoeveelheid kan bepalen. Bestrooien met peper en koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm, ziet er goed uit. Ik heb nog broccoli liggen en weet nooit zo goed wat ik daarmee weer eens zal doen. Dit is een lekker idee voor vanavond. Dank voor het delen!
BeantwoordenVerwijderenEn? Heeft het gesmaakt?
VerwijderenFijne is dat je kan variëren met welke groentes je ook maar in huis hebt, erg handig!