Pittige broccoli en tempeh

De laatste tijd ben ik verslaafd aan tempeh, ik zou het bijna wel elke dag willen eten! Maar ik ben voor variatie, dus ik heb onszelf een limiet van 1 x per week opgelegd :-)

Broccoli dat kan je natuurlijk bijna niet teveel eten, zo lekker en het geeft ook weer een lekkere bite aan dit gerecht. Ook een handig gerecht als je voor jezelf moet koken: de andere helft neem je de volgende dag lekker mee als lunch!


Pittige broccoli en tempeh 2 pers
1 grote of 2 kleine broccoli, in hele kleine roosjes
1 pakje tempeh, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 grote ui, gesnipperd
½ tl rode chilivlokken (die van mij zijn erg heet, doe dus meer naar smaak)
6 tenen knoflook, platgeslagen
1 el vers geraspte gember (ongeveer een stukje van 2 cm)
3 el tamari/sojasaus
3 el kokosbloesemsuiker (vervang eventueel door gewone suiker)
3 el water
peper & zout naar smaak
2 handjes gezouten en geroosterde cashewnoten, grof gehakt
olijfolie

Verwarm in een diepe pan wat olijfolie en bak hierin de uien, chilivlokken, knoflook en gember op zacht vuur voor ongeveer 10 minuten tot de knoflook zacht is.

Voeg de tempeh toe samen met de tamari, suiker en water; goed roeren. Doe de broccoli en paprika erbij en roerbak tot de broccoli beetgaar is en licht begint te verkleuren.

Breng op smaak met zout (indien nodig) en flink wat peper. Dien op met wat grof gehakte gezouten en geroosterde cashewnoten.Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

 1. Ik ben ook verslaafd aan tempeh, maar broccoli staat hier te weinig op het menu, omdat mijn vriend er niet dol op is. Dit receptje ga ik binnenkort dus maar eens uittesten, want ik heb het gevoel dat hij dit wel zal lusten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger vond ik broccoli ook gruwelijk, maar dat kwam omdat het dan doodgekookt op tafel kwam bij mijn ouderlijk huis. Roerbakken met lekkere kruiden etc het is nu zelfs een van mijn lievelingsgroentes :-) Ik hoop dat je vriend dit lekker gaat vinden! Succes ;-)

   Verwijderen
 2. Het was heerlijk! Ik had alleen uitzonderlijk eens geen tamari of andere sojasaus in huis, maar dat werd opgelost met wat extra zout en water. Ik voegde ook wat gerookt paprikapoeder bij de (rook)tempeh toe, want ik ben verliefd op de combinatie van rooktempeh met een grote lepel gerookt paprikapoeder en voldoende zout. En de vriend heeft ook enorm gesmuld, dus hoera! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerookte tempeh, dat wil ik binnenkort eens proberen, lijkt mij heerlijk.
   Super dat het zo lekker heeft gesmaakt :-)

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend jammer dat ik geen broccoli in huis heb! De rest heb ik namelijk wel... en dit zou ik nu wel lusten :). Ik vind tempeh ook heel lekker, ik wil er meer mee proberen.
  Ah, ik baal er echt wel een beetje van dat ik geen broccoli heb, haha. En de supermarkt sluit over 1 minuut....
  Ik sla 'm op!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Instagram