Courgette met truffelaardappeltjes

Na lange tijd weer eens een recept! Ik zat en zit nog een beetje in een kook en blog dip. Langzaam kom ik er weer uit en ga ik weer zin hebben om gerechten uit te zoeken. De afgelopen tijd mislukte ook behoorlijk wat dingen en smaakte mij veel niet dus tja, dan ga ik daar ook niet over bloggen. Alleen wat ik écht lekker vind en blogwaardig vind komt erop. Dat het nu weer zo snel donker wordt en ik niet met natuurlijk licht kan fotograferen zal er ook niet bij helpen, maar het is even niet anders ;-)

We beginnen met een simpel gerecht :-) Leuk bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. De hoeveelheden zijn makkelijk te vermenigvuldigen en de verhoudingen komen niet zo nauw.


Courgette met truffelaardappeltjes
2 courgettes, in kleine blokjes gesneden
500 gram truffelaardappeltjes, geschild en in kleine blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el tijm
handje zongedroogde tomaatjes op olie/gemarineerd
olijfolie
zout & peper

Breng de truffelaardappeltjes in water aan de kook. Kook ze zo'n 8-10 minuten of tot ze zacht en gaar zijn maar zeker niet uit elkaar vallen.

Verhit wat olie in twee koekenpannen. Bak in de ene de aardappeltjes op hoog vuur tot ze krokant worden en in de andere pan de courgettes tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook toe en roer nog even om.

Voeg de courgettes en de aardappeltjes bij elkaar in 1 pan en bestrooi met de tijm. Bak alles nog even goed om en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de zongedroogde tomaatjes wat kleiner en bestrooi ze over de courgettes en truffelaarappeltjes voor het opdienen.Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

 1. Hallo Danielle, dat ziet er smakelijk uit. Ik ben een grote truffelfan maar van truffelaardappeltjes heb ik nog nooit gehoord en die liggen bij mij in Spanje, en ik woon in een truffelgebied, ook niet in de groentewinkel. Kun je me vertellen wat een truffelaardappel is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Conny,
   Het is een aardappelsoort, en niet verwant aan de truffel waar jij het over hebt. Ze worden ook wel Pomme de terre Vitelott of Vitelotte-Noir genoemd en is een oude Franse aardappelsoort. Frankrijk is overigens nog steeds het land die ze het meest produceert. De naam 'truffelaardappel" heeft deze gekregen vanwege de vorm en de kleur van de schil en de gelijkenis met de zwarte truffel.
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
 2. Ha danielle, waar koop je die truffelaardappelen?
  Groet, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Jannie! Ik heb ze op de vrijdag markt gekocht in Groningen op de vismarkt. Daar bij de aardappelboer (volgens mij is er maar 1?). Ik heb ook gevraagd naar paarse zoete aardappel, hij zou er achteraan gaan want hij wilde ze zelf ook graag weer in het assortiment maar had ze nog niet gezien.
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
 3. Ziet er weer heerlijk uit! Morgen eens proberen :-p

  BeantwoordenVerwijderen