Na lange tijd weer eens een recept! Ik zat en zit nog een beetje in een kook en blog dip. Langzaam kom ik er weer uit en ga ik weer zin hebben om gerechten uit te zoeken. De afgelopen tijd mislukte ook behoorlijk wat dingen en smaakte mij veel niet dus tja, dan ga ik daar ook niet over bloggen. Alleen wat ik écht lekker vind en blogwaardig vind komt erop. Dat het nu weer zo snel donker wordt en ik niet met natuurlijk licht kan fotograferen zal er ook niet bij helpen, maar het is even niet anders ;-)
We beginnen met een simpel gerecht :-) Leuk bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. De hoeveelheden zijn makkelijk te vermenigvuldigen en de verhoudingen komen niet zo nauw.
Courgette met truffelaardappeltjes
2 courgettes, in kleine blokjes gesneden
500 gram truffelaardappeltjes, geschild en in kleine blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el tijm
handje zongedroogde tomaatjes op olie/gemarineerd
olijfolie
zout & peper
Breng de truffelaardappeltjes in water aan de kook. Kook ze zo'n 8-10 minuten of tot ze zacht en gaar zijn maar zeker niet uit elkaar vallen.
Verhit wat olie in twee koekenpannen. Bak in de ene de aardappeltjes op hoog vuur tot ze krokant worden en in de andere pan de courgettes tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook toe en roer nog even om.
Voeg de courgettes en de aardappeltjes bij elkaar in 1 pan en bestrooi met de tijm. Bak alles nog even goed om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de zongedroogde tomaatjes wat kleiner en bestrooi ze over de courgettes en truffelaarappeltjes voor het opdienen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Hallo Danielle, dat ziet er smakelijk uit. Ik ben een grote truffelfan maar van truffelaardappeltjes heb ik nog nooit gehoord en die liggen bij mij in Spanje, en ik woon in een truffelgebied, ook niet in de groentewinkel. Kun je me vertellen wat een truffelaardappel is?
BeantwoordenVerwijderenHoi Conny,
VerwijderenHet is een aardappelsoort, en niet verwant aan de truffel waar jij het over hebt. Ze worden ook wel Pomme de terre Vitelott of Vitelotte-Noir genoemd en is een oude Franse aardappelsoort. Frankrijk is overigens nog steeds het land die ze het meest produceert. De naam 'truffelaardappel" heeft deze gekregen vanwege de vorm en de kleur van de schil en de gelijkenis met de zwarte truffel.
groetjes
Danielle
Ha danielle, waar koop je die truffelaardappelen?
BeantwoordenVerwijderenGroet, Jannie
Hi Jannie! Ik heb ze op de vrijdag markt gekocht in Groningen op de vismarkt. Daar bij de aardappelboer (volgens mij is er maar 1?). Ik heb ook gevraagd naar paarse zoete aardappel, hij zou er achteraan gaan want hij wilde ze zelf ook graag weer in het assortiment maar had ze nog niet gezien.
Verwijderengroetjes
Danielle
Ziet er weer heerlijk uit! Morgen eens proberen :-p
BeantwoordenVerwijderen