De schaaltjes vond ik in een Japans winkeltje in Bremen waar we twee weken geleden waren. Ze hebben daar prachtige keramiek, allemaal handwerk en het meeste niet te betalen (vind ik). Deze sprongen er voor ons uit, terwijl ik meestal juist op het sobere mat zwarte val van de Japanse stijl.
Bimi en edamame in miso met pinda-sesam dressing
2 pers
200 gram sojabonen / edamame in peul (of koop gepelde edamame boontjes bij de AH in de koeling)
1 zakje peultjes, grof gesneden
1 bakje bimi
plantaardige olie
2 -3 tl miso
1 el tamari
1 el mirin
1 tl suiker (kokosbloesemsuiker)
dressing:
1-2 handjes gezouten pinda´s, grof gehakt1 el mirin (Japanse rijstwijn)
1 el ahornsiroop
1 tl zwarte sesamzaadjes
snufje chilivlokken
1 el plantaardige olie
Zilvervliesrijst voor 2 personen
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart.
Breng water aan de kook en stoom de sojaboontjes, peultjes en bimi na elkaar voor ongeveer 5 minuten. Haal de sojaboontjes uit de peultjes en voeg alle groentes bij elkaar wanneer ze gestoomd zijn. De groentes moeten gaar zijn, maar nog wel knapperig blijven.
Meng de miso, tamari, mirin en suiker goed door elkaar tot de miso helemaal is opgelost. Verhit een klein beetje plantaardige olie in een grote wok. Wanneer deze heet is doe je hierin de gestoomde groentes en het miso mengsel erin en roer je alles goed door elkaar. Het is alleen nodig om het op te warmen.
Serveer de groentes over de rijst en besprenkel met de pinda-sesam dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten