Marokkaanse bulgur tomatenschotel met kikkererwten

Het was eigenlijk de bedoeling een dikke maaltijdsoep te maken, maar het werd uiteindelijk iets te dik als soep. Maar lekker! Dus zeker "blogwaardig" ondanks de andere uitkomst :-) Serveer ook zeker de lekkere geroosterde pita krokantjes erbij. Kun je geen za'atar kruiden vinden? Bestrooi het dan eens met ras-el-hanout kruiden of een andere Marokkaanse kruidenmix.




Marokkaanse bulgur tomatenschotel met kikkererwten 2 pers
2 uien, in halve ringen
2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, in stukjes
3 cup heet/kokend water
½ cup bulgur (vervang eventueel door couscous wanneer je geen bulgur voor handen hebt)
1 pak/blik tomatenstukjes
1 blokje tomatenbouillon (of een andere plantaardige bouillon)
3/4 cup kikkererwten (gekookt/uit blik)
1 flinke el ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
½ tl kurkuma (optioneel)
olie
verse koriander

In een diepe pan wat olie verhitten en hierin de uien voor ongeveer een minuut of 8 aanbakken tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook en chili peper toe en roer even om.
Doe de bulgur, tomatenstukjes, water, bouillonblokje erbij en vervolgens de kikkererwten en kruiden.

Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken en serveer met verse koriander.

Ik heb ernaast pita driehoekjes met za'atar kruiden (geroosterd met wat olie in de oven) geserveerd. Super lekker!


1 opmerking:

  1. Ah, ras-el-hanout is zo lekker!
    Klinkt heerlijk Daniëlle :)

    BeantwoordenVerwijderen

Instagram