Heerlijk een wat pittigere avondmaaltijd nu het wat kouder wordt. Helaas vergeten de koriander erover te strooien voor het maken van de foto, maar zo krijgen jullie hopelijk ook een indruk. Ik heb beluga linzen gebruikt omdat deze mooi heel blijven tijdens het koken, maar je kan gerust groene of bruine linzen gebruiken.
Wat over was heb ik de volgende dag meegenomen als lunch, dan zijn de smaken helemaal lekker ingetrokken, als zal de knoflooklucht niet heel erg prettig zijn voor collega's :-) er zitten wel 4 teentjes in!
Chili met zoete aardappel en belugalinzen 2-3 personen
1 cup beluga / zwarte linzen
½ prei, in fijne halve ringen
½ winterpeen, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 tl chipotle poeder (of ½ tl gerookte paprika & ½ tl chilipoeder)
2 tl Mexicaanse kruiden (of ½ tl oregano, ½ tl komijn, ½ tl koriander, ½ tl chilipoeder)
½ tl kaneel
1 tl - 1 el cacao (raw)
½ bakje champignons, in plakjes
1 rode paprika, van zaden ontdaan en in stukjes
1 pak/blik tomatenstukjes
500 ml plantaardige bouillon
plantaardige olie
zout & peper
Bak in een diepe pan in olie de linzen, prei, winterpeen, bleekselderij en knoflook voor een paar minuten aan tot de geuren los komen en ze zachter worden.
Voeg de zoete aardappel toe, de kruiden, champignons en paprika en roer alles nog een paar minuten om en zorg dat alles bedekt is met de kruiden.
Doe de tomatenstukjes en bouillon erbij en laat alles zachtjes koken voor ongeveer een half uur met de deksel op de pan. Proef na het half uur of de zoete aardappel en linzen gaar zijn.
Dien op met bijvoorbeeld ongezoete sojayoghurt, tortilla chipjes, verse koriander, avocado etc etc.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mjam!! Recept iets versimpeld met linzen uit pot gemaakt, die pas op het laatst toegevoegd en 5 minuutjes mee laten pruttelen, was lekker!! Wel te vochtig daardoor (omdat de linzen natuurlijk geen vocht meer opnamen), dus tip is dan de hoeveelheid bouillon te halveren. Bedankt voor dit recept!
BeantwoordenVerwijderenGoed dat het weer gesmaakt heeft, en inderdaad de linzen nemen ietwat vocht op.
VerwijderenGisteren gemaakt en geweldig lekker bevonden door het hele gezin. Dit wordt een klassieker bij ons, dat voel ik :-)
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om te horen! Fijn dat het bij iedereen goed in de smaak viel :-)
BeantwoordenVerwijderen