Rode kool salade met mango en kruiden

Pinda's zijn eigenlijk niet rauw, maar toch heb ik ze gebruikt in deze "raw salad". Met name omdat ik ze gewoon ontzettend lekker vind, ik ze op voorraad had thuis en het zo lekker bij deze salade past.

Heerlijke frisse salade die goed te bewaren is en mee te nemen als lunch. Omdat deze salade zo lekker kleurrijk is staat deze natuurlijk ook prima bij een buffet, of een vegetarisch barbecue.


Rode kool salade met mango en kruiden 4-6 pers
sap van 2 limoenen
1 el rijstazijn
1 el sesamolie
1 el agave siroop
1 tl gemberpoeder (of 1 el vers geraspte gember)
1 teentje knoflook, fijngehakt
snuf zout
snuf cayennepeper

1 kleine rode kool, geraspt
1-2 grote winterpeen, geraspt
1 bosje koriander, fijn gehakt
1 bosje munt, fijn gehakt
½-1 verse mango, geschild en in stukjes
½ cup pinda's (niet raw..)

Meng de bovenste 8 ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een klein kommetje.
Meng de overige ingrediënten in een grote schaal en verdeel de dressing eroverheen. Alles goed mengen. 




Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heel lekker! Ga ik zeker eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Smaakte ook goed, ben benieuwd wat je er van vindt ;-)

      Verwijderen
  2. Heerlijk! Heb dit recept al heel vaak gemaakt, is 1 van mijn favoriete.

    BeantwoordenVerwijderen