Ribollita - Italiaanse soep

Geen cavolo nero / palmkool te vinden in je buurt? Neem dan gerust boerenkool. Je kan ook variëren met andere ronde, koolsoorten. Deze soep is de dag erna ook nog heerlijk, dan zijn de smaken lekker ingetrokken. Geen fancy foto, ik at deze soep toen ik ziek was als opkikker ;-)


Ribollita - Italiaanse soep 3-4 pers
1 groot blik witte bonen
1 laurierblaadje
1 pak/blik tomatenstukjes
1 rode ui, in halve ringen
2 medium aardappeltjes, geschild en in stukjes
1 grote winterpeen, schoongemaakt en in kleine blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
½-1 tl gemalen venkelzaad
1 bouillonblokje (groente bouillon of uienbouillon)
½ bos cavolo nero / palmkool, fijngesneden incl fijnere stengel
1 cup stukjes ouder brood
zout en peper naar smaak
olijfolie

In een grote, diepe pan met dikke bodem wat olie verhitten. Hierin de witte bonen, laurierblad, tomatenstukjes, rode ui, aardappel, winterpeen, knoflook en gemalen venkelzaad in de pan en roer goed. Laat ongeveer een minuut of 5 verwarmen.

Zet alles net onder water met kokend water en voeg het bouillon blokje toe. Goed roeren. Na 10 minuten de cavolo nero / palmkool toevoegen en soep minimaal 20 minuten zachtjes laten koken. Tot in ieder geval de aardappel en wortel/winterpeen zacht is, en de palmkool gaar is.

Voeg de laatse minuut het brood toe, en proef of er nog zout of peper bij moet.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten