Raw food dag 2 & Chipotle pijnboompitten 'kaas' saus


Dag 2 van mijn raw food avontuur :-)

Ontbijt:
Overnight oats (ik had het nog steeds niet door..) met zelfgemaakte amandelmelk (lekker!!), banaan, appel, frambozen en ahornsiroop

Middag:
Een grote salade met pluksla, tomaat, ui, komkommer, pompoenpitten, veel walnoten en natuurlijk de overgebleven Thousand Island Dressing van de dag ervoor. Lekker, vullend, maar ik was niet laaiend enthousiast.


Avond:
Ik maakte de Upside-Down Beet Tower uit Green Kitchen Travels. Hierbij stond eigenlijk dat er geitenkaas bij geserveerd moest worden, dat gaan we natuurlijk niet doen, dus heb ik als alternatief een vegan raw chipotle kaas saus gemaakt, geïnspireerd op een recept uit Raw Food als levenskunst. Ik vond deze salade helemaal geweldig! Met name de chipotle kaassaus erbij was een voltreffer. Rick vond de salade zo zo. Het recept voor de chipotle kaassaus vind je onderaan deze post.

Als toetje had ik een raw straberry 'cheese'cake gemaakt.
Toen deze foto via instagram op mijn facebook terecht kwam, kwam al snel het verzoek het recept te plaatsen. Die komt er ook, maar die gun ik een eigen blogpost, dus nog even geduld. Lekker was het zeker, en zo simpel! Geïnspireerd op een taartje uit het boek Rawsome Vegan Baking


Ik heb onderstaande "kaassaus" over de bietensalade heen gedaan, en dit smaakte verrassend goed. De volgende dag heb ik het over een Mexicaanse schotel gedaan met bonen, zoete aardappel, tomaat, paprika en ananas. Het past dus ook prima bij Mexicaans eten als "sausje".

Chipotle pijnboompitten 'kaas' saus
200 gram pijnboompitten
1 kleine tomaat, in stukjes
½ tl zout
½ tl chipotle poeder (of ½ tl gerookte paprika + ½ tl chilipoeder)
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
100 ml water (of zoveel als nodig is)

Alles in de blender (minikom) of met de staafmixer tot een gladde massa pureren. Zout eventueel aanpassen naar smaak. Proef ook of de chipotle sterk genoeg is. Mijn chipotlepoeder is momenteel nog erg scherp, maar je kan er meer indoen wanneer deze al wat zwakker is geworden.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten