Kikkererwten pannenkoek met zeekraal en champignons

Dit gerecht moest ik heel snel maken, Rick moest weg en ik had na mijn werk drie kwartier de tijd om iets te maken én het daarna ook nog op te eten. Het is gelukt! Zelfs met de tomaatjes erbij uit de oven. Die heb ik er natuurlijk als eerste in de oven geschoven, en na 20 minuutjes waren ze eigenlijk perfect.

Zeekraal is wat lastiger te vinden in de (super)markten waar ik kom, maar ik kwam een prachtige grote bak tegen bij Marqt toen we een dagje in Amsterdam waren. Foto's zijn even snel gemaakt met mijn mobiel, het gerecht was te lekker om niet over te bloggen, maar ja, ik had wel haast :-)

De gerookte tofu kun je overigens makkelijk weglaten, Rick vond het er erg lekker in, ik vond het niet zoveel toevoegen. Zo zie je hoe smaken kunnen verschillen. Ik had er overigens ook nog een paar blaadjes waterkers ondergedaan, maar dat is eigenlijk een beetje teveel van het goede en overbodig (maar wel erg gezond ;-)).
Kikkererwten pannenkoek met zeekraal en champignons 2 pers

Voor de zeekraal met champignons:

1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
1½ bakje kastanje champignons, in plakjes
1 bakje zeekraal
½ pakje gerookte amandel sesamtofu, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
plantaardige olie

Verhit de oven op 200°C. Snijd de tomaatjes door de helft en leg ze met het snijvlak naar boven op bakpapier en schuif ze in de oven. Bak ongeveer 20 minuten.

Snijd de champignons in plakjes en verhit ondertussen wat olie in een pan. Bak de champignons aan tot ze beginnen te slinken. Voeg de knoflook, tofu en zeekraal toe en bak alles even door en door warm voor ongeveer 5 minuten.

Serveer het mengsel in de kikkererwtenpannenkoekjes die je ongeveer tegelijk klaarmaakt, en serveer de tomaatjes eroverheen verdeeld.

Voor 2 kikkererwten pannenkoekjes:

3/4 cup kikkererwtenmeel (besan)
3/4 cup water
½ tl knoflook granulaat
½ tl uienpoeder
1 kleine ui, gesnipperd
zout naar smaak
plantaardige olie

Meng de ingredienten behalve de ui bij elkaar, goed loskloppen zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de ui toe en laat 15 minuten rusten.

Verhit wat olie in een koekenpan en giet de helft van het mengsel in de pan, goed uitspreiden.
Bak voor ongeveer een minuut of 4, of tot de pannenkoek droog is aan de bovenkant. Draai deze dan om en bak nog een minuut of 2 tot deze ook mooi kleurt.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Ik ga ook weer eens kikkererwtenpannenkoekjes maken. Zo lekker! De vulling ziet er ook heerlijk uit. Ik ben dol op zeekraal. Mijn moeder heeft het vaak, want zij kan het (in Zeeland) kopen bij de lokale groenteboer, maar hier in Zaandam ben ik het nog niet tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja in Zeeland kun je het ongetwijfeld veel beter krijgen.
   In bepaalde delen van Groningen vast ook, want het wordt ook gekweekt bij de wadden, maar hier in Veendam, of de Jumbo in Groningen heb ik het nog niet gezien. Jammer, want ik vind het heerlijk knapperig en zoutig.

   Verwijderen
 2. Hier is zeekraal inderdaad goed verkrijgbaar, maar de meeste zeekraal in de winkels komt eigenlijk uit Frankrijk. Het zal een kwestie van vraag zijn denk ik.
  Tijdens een strandwandeling na een storm heb ik wel eens het geluk gehad dat het strand vol lag met een soort dikke zeekraal die ergens was losgeslagen en in Vlissingen aangespoeld. Ik had nog nooit iets gegeten wat ik op het strand had gejut maar voor ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een plukje meegenomen voor in de groentesoep bij de lunch. Heerlijk.
  Ik ga dit recept zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen