Arnhem: Rawsome Food Café


Vorige week, tijdens mijn weekje vrij en poging tot "eating raw" zijn we een dagje naar Arnhem geweest. Ik kwam vroeger heel vaak in Arnhem (ik ben in Apeldoorn opgegroeid), maar het was nu wel zo'n 15 jaar geleden.

Uiteraard zijn we langs Rawsome gegaan! Rawsome is een Food Café waar je heerlijke smoothies, sapjes, lunches en proeverijen kan krijgen, Ook zijn er allerlei raw food producten en items te koop. Aangezien het onze eerste bezoek was en we nog vrij onbekend zijn met raw food kozen we voor een proeverij.


Rick nam een fruit smoothie en ik een groente smoothie. Beide waren enorm lekker! De proeverij was echt geweldig. Er werd een bord vol lekkernijen opgediend. Eigenlijk véél te veel, maar achteraf hoorde we dat we ook een zakje hadden kunnen vragen om het mee te nemen. Dat kan natuurlijk ook!


Wij begonnen te eten aan de hartige lekkernijen: lijnzaadcrackers in drie verschillende smaakjes, een tomatentapenade met verse en zondgedroogde tomaat, een overheerlijke cashew spread met kurkuma en mosterdzaad. Een bietenravioli met een vulling. En een raw ini-mini-pizza (een bodempje van noten en zaden uit de droogoven, erbovenop een tomatenspread en pijnboompitjes).
Er zat ook een kiemensalade met avocado, tomaatjes en zonnenbloemkiemen bij.

Daarna gingen we aan de zoete hapjes. Er zaten een heerlijke smaken tussen, met name de "zandkoekjes" smaak vond ik heerlijk, maar ik swijmelde weg bij de raw brownies.

Absolute aanrader om de proeverij te nemen als je er een keer langskomt :-)



Rawsome
Nieuwstad 6
6811 BJ Arnhem

Brouwersplein 7
6811 BL, Arnhem

De raw cashew kurkuma spread vond ik zo lekker dat ik die de volgende dag ook heb geprobeerd te maken met cashewnoten, kurkuma, mosterdzaad, knoflook en appelazijn (dit waren de ingredienten die ik had onthouden toen de eigenaresse van Rawsome mij vertelde wat erin zat). En het leek best aardig te kloppen!

Ik had lijnzaadcrackers van Lifefood gekocht. Daarbij raw courgette rolletjes gemaakt met hierin een raw pesto en stukjes tomaat en paprika gerold.

Daarnaast nog een salade van appel, avocado en courgette, waarbij de kurkuma cashewspread ook erg lekker was. Hieronder het resultaat.




Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Wauw, dat ziet er goed uit! Jammer dat Rawsome zo ver weg zit!
    Het lijkt me allemaal behoorlijk bewerkelijk om zelf thuis te maken. Maar je kunt natuurlijk ook eerst wat kleine dingen maken, zoals jij gedaan hebt met die spread!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er lekker uit! De crackers van Lifefood dacht ik ok bij Ekoplaza Ebbingestraat gezien te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt! De producten van Lifefood zie je gelukkig op best veel plekken. Ook staan ze regelmatig op de biologische markt in Groningen. De repen zijn zo lekker...

      Verwijderen