zondag 7 september 2014

Salade met meloen, tofu feta en paranoten

Veganmofo2014 #7

Ik had al een tijdje een meloen liggen. Ik wilde er wat experimenteels mee doen, maar ik nam er de tijd maar niet voor. Uiteindelijk op een avond dat het "even sneller" moest besloot ik er een maaltijd salade mee te maken. Voor meer salades en tips kunnen jullie ook kijken op de blog Vegetus, Martine gaat de vegan month of food vol bloggen met allerlei salade recepten en tips!


Salade met meloen, tofu feta en paranoten
gemengde sla voor 2 personen
vinaigrette op balsamico basis (ik gebruik de vinaigrettes van jacklyn)
½ kleine water meloen, in kleine blokjes
1 kleine ui, in halve ringen (even geweekt in water)
½ komkommer, in blokjes
½ pakje tofu feta (bv Nagel VeggiBelle Provence, gefermenteerde tofu) of een andere plantaardige feta vervanger
handje paranoten, grof gehakt
handje verse munt, grof gesneden

Meng de sla goed met de vinaigrette en verdeel over twee borden.
Verdeel de watermeloen, komkommer en ui over de sla en verkruimel de tofu feta eroverheen. Besprenkelen met paranoten en de munt.



1 opmerking:

  1. Mooie salade. Die gefermenteerde tofu ben ik nog nooit tegengekomen maar het ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis