Plantaardig Restaurant Verse Aarde in 't Waar

Veganmofo2014 #20


Gisteren zijn we wezen eten bij Plantaardig Restaurant Verse Aarde in 't Waar.  Dit restaurant zit in een ruimte waar ook een galerie aanwezig is: Waarkunst .
Sofie van Rhijn is de eigenaresse van restaurant Verse Aarde en zorgt eens in de zoveel tijd dat je op vrijdag kan aanschuiven voor een drie gangen diner voor EUR 15,00. Deze is altijd geheel plantaardig, maar daarnaast zijn de producten die ze gebruikt ook altijd met seizoensproducten uit eigen tuin of van lokale kwekers (zoals bv De Keukentuin waar ik zelf ook elke week mijn boodschappen haal).

Je kan altijd in de agenda kijken van Verse Aarde om te kijken wanneer het volgende moment is dat je kan aanschuiven aan de grote tafel: agenda Verse Aarde. Wij hadden die avond een tafeltje voor 4 personen apart gereserveerd (die mogelijkheid is er ook), en daardoor konde we heerlijk buiten zitten!


Een paar dagen van te voren is het menu bekend wat Sofie gaat serveren die avond. Wat kregen was een romige koolrabi Zapolito soep met dille:


Een quiche met pompoen, witte bonen, dadel  en walnoot met een frisse selderij dip
Hete Bliksem a la Verse Aarde
Rode bieten, venkel salade met een gember, goudsbloem dressing


Als dessert een chocolade rozemarijn mouse met een Bramen vlierbessen sausje en verkruimelde chocolade rozemarijn taart eroverheen.


Het was een gezellig avond met lekker eten. De drankjes die geschonken worden bij Verse Aarde zijn biologische wijn, sappen, thee en koffie. Geweldig dat er zo'n geheel plantaardig restaurant in het noord oosten van Groningen verstopt zit, zeker een bezoekje waard!

Verse Aarde
Hoofdweg 1
9942PA 't Waar
www.verseaarde.nl
Print Friendly and PDF

10 opmerkingen:

  1. Superleuk je blogje over Verse Aarde. Wij zijn er ook een keer geweest, toen nog niet helemaal plantaardig, maar ook al geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijd voor een nieuw bezoekje als jullie weer eens in het noorden zijn :)

      Verwijderen
  2. Was weer gezellig! En inderdaad super dat je zo lekker plantaardig kunt eten hier in de buurt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja was weer super gezellig :) Is jou foto van het toetje beter geworden?

      Verwijderen
    2. Nee, jouw foto van het toetje is veel mooier geworden! Maar ik heb daarentegen wel een paar leuke foto's van jullie ;)

      Verwijderen
    3. Ik ben benieuwd :-)) Mail je ze door?

      Verwijderen
  3. Heel lekker! Ik woonde in Amsterdam voor drie jaar. En ik heb verget mijn Nederlandse! I would love to go back and see how many vegan places there are now, I wasn't vegan when I lived there in 2000.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amsterdam is becoming better and better for vegans. But the city Den Haag (far away from where i live) is vegan heaven in The Netherlands.

      Verwijderen
  4. Dit lijkt me een toffe plek! Ik heb even gekeken en ik zou er in 1,5 uur kunnen zijn op de fiets. Jammer dat de zomer zowat voorbij is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, 1,5 uur fietsen is wel veel inderdaad. Zeker zo in het donker nu de zon zo snel ondergaat.
      Met het openbaar vervoer vanaf Groningen is het 50 minuten zag ik zonet, maar dan moet je een belbus gebruiken :-) Nog nooit gedaan dus geen ervaring mee.
      Of anders een keer meerijden vanaf Veendam ;-)

      Verwijderen