Amsterdam: De Waaghals

Zondag zijn we na het Viva Las Vegas festival nog even Amsterdam in gegaan. 's Avonds zijn we gaan eten bij restaurant De Waaghals. Een vegetarisch restaurant die al meer dan 30 jaar bestaat en nog steeds erg populair is. We kregen de tip van de tante van Rick om hier eens te gaan eten, ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, ook niet toen ik nog in Amsterdam woonde.

Op de kaart staat duidelijk aangegeven welke gerechten veganistisch zijn en welke veganistisch gemaakt kunnen worden op verzoek.

Ik koos voor de Braziliaanse schotel waar ik heerlijk van genoot terwijl alle overige mensen naar een voetbal wedstrijd aan het kijken waren welke zich afspeelde in Brazilië :-)

In plaats van de fritata kreeg ik er tofu bij, verder een heerlijke zwarte bonenstoof, een zalige chutney verse groentes en cassave chips. Ontzettend lekker!


Rick koos voor de Indiase curry met een chapati brood, bloemkool en broccoli en een frisse uien munt chutney.


Er was maar een dessert geheel plantaardig, maar gelukkig was dat wel een hele lekkere: panforte met ananassorbetijs. Ik had nog nooit eerder panforte gegeten en het deed mij een beetje denken aan de raw repen die je nu zo veel ziet maar dan wat zoeter. Erg lekker en zeker met het frisse sorbetijs een fijne afwisseling.We hadden het juiste plekje uitgekozen: naast de mand van de restaurantpoes :-)Frans Halsstraat 29 1
1072 BK Amsterdam
dagelijks open van 17.00 tot 21.30

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten