Afgelopen zondag vond het Viva Las Vega's Food Festival 2014 plaats. De vorige keren vond het nog plaats bij Studio K. Ditmaal was het grootser opgezet en was het bij Old School Amsterdam, vlakbij de RAI. Het was er gezellig druk en het zonnetje maakte alles extra vrolijk. De gehele dag waren er workshop, muziek en diverse activiteiten.
De continue lange rij voor The Dutch Weedburger. Ik had hem graag willen proeven, maar die rij was mij toch echt te lang :-) Misschien moet ik onderweg naar Amsterdam in het vervolg maar even stoppen bij de Hajé restaurants, daar schijnen ze nu ook verkocht te worden!
Er waren diverse eetkraampjes en allerlei lekkers. Waaronder de Mobiele Flexitaria.
Het nieuwe boek Plant Power van Lisette Kreischer komt volgende week uit. Helaas net niet op tijd om op het festival te kunnen kopen. Het boek ziet er prachtig en fris uit met lekkere en vooral gezonde recepten. Een aanwinst voor de Nederlandse vegan boekenmarkt. Staat zeker op mijn verlanglijstje!
Ook waren er producten van Koffie ende Koeck, een exclusieve patisserie in Amsterdam met broodjes, taartjes en dranken, waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en lekkere tussendoortjes.
De hartige lupine broodjes waren zeer lekker!
De kraam van Veggie 4U had ook Daiya kaas mee, uiteraard hebben we daar wat van meegenomen. De enige andere keer dat ik dat heb kunnen kopen was in Berlijn. Ik ben benieuwd hoe deze Swiss Style Slices smaken! Veggie 4U is bezig om ook een webshop in te regelen, dat is heel fijn :-)
Op het festival werd ook een nieuw product geïntroduceerd: 3 vegan Pâté's in de smaken traditional, normand en de provence. Ik heb van alle drie er een meegenomen, heel erg benieuwd hoe ze zullen smaken. Een goede pâté zoals ze in Frankrijk kunnen maken mis ik nog wel eens. Het is van het merk The Vegan Frog. Hopelijk binnenkort in vele winkels te vinden!
Deze deodorants van het merk The Ohm Collection trok mij onmiddelijk door de prachtige verpakking. Een poeder deodorant op basis van alleen maar sodium bicarbonate en essentiële oliën in niet alledaagse geuren. Behoorlijk prijzig, maar je doet er erg lang mee. Wij zijn gegaan voor de Sacred Frankincense deodorant. Die kunnen zowel mannen als vrouwen dragen, wel zo handig! Vandaag heb ik deze de hele dag al op, en het ruikt nog fris :-)
Candy Freaks was aanwezig met een heleboel snoep zonder gelatine! Ik heb mij kunnen beheersen gelukkig. Maar super dat er meer aandacht komt voor snoep zonder deze stof (gelatine) die gemaakt is uit huid, botten en kraakbeen. (ps Candy Freaks verzend gratis in Nederland en België!)
Vegan Mission kan natuurlijk ook niet ontbreken op een vegan festival. De producten van Wilmersburger en Violife werden gretig verkocht uit de vitrine. Er ligt altijd zoveel op hun tafel dat je eigenlijk echt even de tijd moet nemen om alles te bekijken.
Zalige kruisbessen en heerlijke kersen bij de kraam van Willem & Drees. Willem & Drees zetten zich in om fruit en groente van lokale telers in de supermarkt te verkopen. Zo heb je groente en fruit vers uit het seizoen bereikbaar bij jou om de hoek. Een supergoed concept wat hopelijk alleen maar meer gezien wordt.
Normaal gesproken houd ik niet van kersen, maar ik moet mijn mening bijstellen. Ik houd niet van kersen smaakjes, en echte lekkere kersen heb ik waarschijnlijk nooit eerder gegeten want deze waren echt ontzettend lekker.
Iedereen die mijn blog al een tijdje volgt weer dat ik gek ben op wijn. Zo erg dat ik zelfs een vegan wijnendatabase ben begonnen zodat ik makkelijk in de supermarkt kan herkennen welke wijnen zonder dierlijke producten geklaard zijn.
Onlangs benaderde Floor van YanFlorijn mij om te laten weten dat ook zij veganistische en biologische (/ -dynamische) wijnen verkopen. Bij het invoeren liep het water mij al in de mond bij de omschrijvingen van de wijnen. Ik was dan ook blij verrast een kraam van YanFlorijn tegen te komen op het festival!
Er werden royale proefglazen ingeschonken van twee wijnen die ons erg lekker leken. Wat een lekkere wijnen! Je merkt echt dat ze met liefde en zorg zijn gemaakt. We gingen naar huis met Le Petit Blanc van Château Saint-Jacques; een wijn met smaken van druiven, lychee, perzik, citrus en een beetje mint.
Ondanks de pittige prijs vielen we ook voor de Générosité van Feely. Ik denk dat ik nog niet eerder zo'n heerlijke witte wijn heb geproefd. Deze fles bewaren we voor een goede gelegenheid. De rosé van Château Saint-Jacques kregen we cadeau, die hebben we nog niet kunnen proeven, maar is ongetwijfeld speciaal (smaken van aardbeien, frambozen en een hint van mint en lavendel....).
Jammer dat ik pas te laat doorhad dat YanFlorijn ook een wijn-spijs workshop ging geven, die had ik anders zeker willen volgen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mooi verslag! Ik heb mijn energie een beetje gespaard voor de workshops waar ik inclusief klaarzetten en en opruimen bijna vijf uur mee bezig ben geweest, maar de markt was inderdaad heel leuk. Echt tof om zoveel vegan en vegan friendly bedrijven bij elkaar te zien. Grappig, ik houd ook helemaal niet van kersen, behalve als ze inderdaad lekker vers en rijp zijn.
BeantwoordenVerwijderenJemig Martine, 5 uur! Dat zal een hoop energie hebben gekost.
VerwijderenMaar volgens mij was het wel een succes, of niet?
Vandaag kersen gekocht die echt een heel stuk minder waren, jammer dat het zo op de rijpheid aankomt of ze lekker zijn of niet.
Hoi Daniëlle,
BeantwoordenVerwijderenWist niet dat je de wijndatabase had gemaakt ^.^
Erg handig natuurlijk. Ziet er leuk uit, die festival...helaas moeten missen.
Ja, zitten heel wat uurtjes mailen naar wijnboeren in :-) en soms hulp van barnivore natuurlijk.
Verwijderen