Zo simpel en zo erg lekker! Spaghetti met knoflook en olie. Spaghetti aglio e olio is een gerecht uit Italië (de destijds arme streek Abruzzo) , ontstaan tegen het einde van de maand wanneer de Italianen wat minder geld hadden en het moesten doen met wat ze nog in huis hadden.
Eigenlijk bestaat het oorspronkelijke recept alleen maar uit in olie gebakken knoflook en wat harde kaas eroverheen. Vaak zie je ook de toevoeging van rode peper, peterselie of basilicum.
Ik die er ook nog wel eens pijnboompitjes doorheen, maar die heb ik nu gebruikt voor de heerlijke groene salade die ik erbij serveerde.
Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger kocht ik onlangs bij Vegabond in Amsterdam. Echt een geweldige toevoeging! Niet te vergelijken met de blokken Parmezaanse kaas, maar het is precies zoals de Parmezaanse strooi zakjes, erg lekker!
Spaghetti aglio e olio
spaghetti voor 2 personen
½ rode peper, in kleine stukjes (ik haal de zaadjes eruit)
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
flinke scheut goede olijfolie
Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger (bv bij www.veggiedeli.nl of Vegabond in Amsterdam)
peper en zout
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
Snijd ondertussen de peper en de knoflook. Giet flink wat olie in een koekenpan en verhit deze met de plakjes knoflook en peper. Zorg ervoor dat de knoflook net niet te bruin wordt, maar net lichtjes begint te verkleuren. Als deze te bruin wordt gebakken wordt de knoflook bitter en dat is niet smakelijk.
Giet de pasta af en spoel met heet water af. Warm de spaghetti nog even op in de pan met de knoflook en rode peper, of verdeel de spaghetti over borden en giet de knoflook - peper olie over de spaghetti heen.
Bestrooien met de vegan Parmezaanse kaas.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ik ken het recept, zo lekker. Ik doe er zelf altijd ciabatta bij.
BeantwoordenVerwijderenGroet, marjonel