Spaghetti aglio e olio

Zo simpel en zo erg lekker! Spaghetti met knoflook en olie. Spaghetti aglio e olio is een gerecht uit Italië (de destijds arme streek Abruzzo) , ontstaan tegen het einde van de maand wanneer de Italianen wat minder geld hadden en het moesten doen met wat ze nog in huis hadden.

Eigenlijk bestaat het oorspronkelijke recept alleen maar uit in olie gebakken knoflook en wat harde kaas eroverheen. Vaak zie je ook de toevoeging van rode peper, peterselie of basilicum.

Ik die er ook nog wel eens pijnboompitjes doorheen, maar die heb ik nu gebruikt voor de heerlijke groene salade die ik erbij serveerde.

Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger kocht ik onlangs bij Vegabond in Amsterdam. Echt een geweldige toevoeging! Niet te vergelijken met de blokken Parmezaanse kaas, maar het is precies zoals de Parmezaanse strooi zakjes, erg lekker!


Spaghetti aglio e olio
spaghetti voor 2 personen
½ rode peper, in kleine stukjes (ik haal de zaadjes eruit)
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
flinke scheut goede olijfolie
Vantastic Foods Parmezzano Strooikaasvervanger (bv bij www.veggiedeli.nl of Vegabond in Amsterdam)
peper en zout

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
Snijd ondertussen de peper en de knoflook. Giet flink wat olie in een koekenpan en verhit deze met de plakjes knoflook en peper. Zorg ervoor dat de knoflook net niet te bruin wordt, maar net lichtjes begint te verkleuren. Als deze te bruin wordt gebakken wordt de knoflook bitter en dat is niet smakelijk.

Giet de pasta af en spoel met heet water af.  Warm de spaghetti nog even op in de pan met de knoflook en rode peper, of verdeel de spaghetti over borden en giet de knoflook - peper olie over de spaghetti heen.

Bestrooien met de vegan Parmezaanse kaas.
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik ken het recept, zo lekker. Ik doe er zelf altijd ciabatta bij.

    Groet, marjonel

    BeantwoordenVerwijderen