Penne met courgette en amandelen & tomatensalade met rode ui dressing


Heerlijk altijd wanneer er weer een kookboek op de deurmat valt, en helemaal als het nou net die recepten bevat waar je die avond trek in had.
Ditmaal was het Vegan Italiano van Donna Klein. De gerechten hieronder zijn geïnspireerd op recepten uit dit boek. Vegan Italiano is een boek vol heerlijke ideeën en recepten uit de Italiaanse keuken. Geen gehannes met lastig te maken of niet te vinden vlees- en kaasvervangers, maar pure en simpele smaken zoals de Italiaanse keuken is bedoeld. Ik denk dat ik nog vaak dit boek erbij pak deze zomer om ideetjes op te doen en om mij even te wanen in een prachtige landelijke keuken in zonovergoten Italië :-)


Penne met courgette en amandelen 2-3 pers
½ zak penne
2 kleine courgettes, in kleine blokjes
bosje basilicum
1/4 cup olijfolie
1/3 cup geblancheerde amandelen
2 tenen knoflook, grof gehakt
zout en peper

Kook de pennen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet ondertussen een pan met water op met de courgettestukjes. Breng aan de kook en laat een minuut of 3 zachtjes koken. Giet af en doe de helft van de courgette in de keukenmachine samen met de basilicum (houd wat over ter garnering), amandelen, knoflook en olijfolie. Maal alles klein, maar niet tot een mousse. Breng op smaak met zout en peper.

Meng het mengsel samen met de andere helft van de courgetteblokjes door de penne. Indien alles afgekoeld is dan nog even opwarmen in een pan.


Tomatensalade met rode ui dressing 2 pers
1 grote rode ui, in dunne halve ringen
1/4 cup olijfolie
2 laurierblaadjes
4 el sherry azijn (of witte wijn azijn)
4 grote rijpe tomaten, in dikke plakken
zwarte olijven, grof gesneden (hoeveelheid naar wens)
klein handje basilicum, grof gesneden
zout en peper

Verhit in een kleine koekenpan de olijfolie samen met de twee laurierblaadjes en laat een minuut of 2 verhitten. Haal de laurierblaadjes eruit en gooi weg. Doe de uienringen in de pan en bak voor een paar minuten. Ze moeten zacht worden maar niet bruin (minuut of 5).
Doe de azijn en wat zout en peper erbij en roer alles nog even goed om.

Verdeel de plakken tomaat over een bord en besprenkel met de uien en olie. Dek af en zet voor een uurtje weg. Voor het serveren de olijven en basilicum erover verdelen.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten