Penne met courgette en amandelen & tomatensalade met rode ui dressing
Heerlijk altijd wanneer er weer een kookboek op de deurmat valt, en helemaal als het nou net die recepten bevat waar je die avond trek in had.
Ditmaal was het Vegan Italiano van Donna Klein. De gerechten hieronder zijn geïnspireerd op recepten uit dit boek. Vegan Italiano is een boek vol heerlijke ideeën en recepten uit de Italiaanse keuken. Geen gehannes met lastig te maken of niet te vinden vlees- en kaasvervangers, maar pure en simpele smaken zoals de Italiaanse keuken is bedoeld. Ik denk dat ik nog vaak dit boek erbij pak deze zomer om ideetjes op te doen en om mij even te wanen in een prachtige landelijke keuken in zonovergoten Italië :-)
Penne met courgette en amandelen 2-3 pers
½ zak penne
2 kleine courgettes, in kleine blokjes
bosje basilicum
1/4 cup olijfolie
1/3 cup geblancheerde amandelen
2 tenen knoflook, grof gehakt
zout en peper
Kook de pennen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet ondertussen een pan met water op met de courgettestukjes. Breng aan de kook en laat een minuut of 3 zachtjes koken. Giet af en doe de helft van de courgette in de keukenmachine samen met de basilicum (houd wat over ter garnering), amandelen, knoflook en olijfolie. Maal alles klein, maar niet tot een mousse. Breng op smaak met zout en peper.
Meng het mengsel samen met de andere helft van de courgetteblokjes door de penne. Indien alles afgekoeld is dan nog even opwarmen in een pan.
Tomatensalade met rode ui dressing 2 pers
1 grote rode ui, in dunne halve ringen
1/4 cup olijfolie
2 laurierblaadjes
4 el sherry azijn (of witte wijn azijn)
4 grote rijpe tomaten, in dikke plakken
zwarte olijven, grof gesneden (hoeveelheid naar wens)
klein handje basilicum, grof gesneden
zout en peper
Verhit in een kleine koekenpan de olijfolie samen met de twee laurierblaadjes en laat een minuut of 2 verhitten. Haal de laurierblaadjes eruit en gooi weg. Doe de uienringen in de pan en bak voor een paar minuten. Ze moeten zacht worden maar niet bruin (minuut of 5).
Doe de azijn en wat zout en peper erbij en roer alles nog even goed om.
Verdeel de plakken tomaat over een bord en besprenkel met de uien en olie. Dek af en zet voor een uurtje weg. Voor het serveren de olijven en basilicum erover verdelen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten