Parelcouscous met snijbiet en tomaatjes uit de oven

Tomaatjes uit de oven, heerlijk gekarameliseerd, voor mij een van de lekkerste dingen die er zijn :-) En dat terwijl ik "rauwe" tomaat niet eens echt lekker vind. In plaats van de parelcouscous (ook wel Israëlische couscous genoemd) kun je ook gewone couscous nemen.

Bewaar de stelen van de snijbiet, deze zijn ontzettend lekker in een roerbak, of gewoon simpelweg even opgebakken met wat sojasaus. Snijbiet kun je in dit gerecht weer makkelijk vervangen door spinazie.


Parelcouscous met snijbiet en tomaatjes uit de oven 2 pers
1 tak kleine tomaatjes
2 teentjes knoflook
1 cup Israëlische couscous (parelcouscous)
1 1/4 cup plantaardige bouillon
3 cup grof gehakt blad van snijbiet, (of spinazie, of snijmoes, of raapsteel etc)
1 klein blikje witte bonen
plantaardige olie
edelgist.
peper en zout

Verhit de oven voor op 180C.
Bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijdkant naar boven op het bakpapier. Snijd de teentjes knoflook in plakjes en leg een plakje knoflook op elk tomaatje. Besprenkel met zout en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Ondertussen in een koekenpan met deksel (of een grotere pan met deksel) de olie verhitten. Hierin de Parel couscous al roerend bakken op middelhoog vuur tot ze beginnen te verkleuren (ongeveer een minuut of 8).
Voeg de bouillon toe, even roeren, en leg bovenop de parelcouscous de snijbiet (of welk groen blad je gebruikt). Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg de witte bonen toe, even roeren en dan nog even laten warmen tot er meer vocht is opgenomen.

Doe de tomaatjes erbij en breng op smaak met edelgist, peper en zout.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten