Dit gerecht zou ik zelf nooit zomaar hebben uitgekozen. Maar ik heb nu inmiddels best een verzameling kookboeken en uit sommige kook ik nauwelijks en dat is natuurlijk best zonde. Zo eens in de zoveel tijd als ik nog geen idee heb wat ik wil maken dan pak ik zo'n nauwelijks gebruikt boek uit de kast en open het op een willekeurige plek. Dat gerecht moet ik dan maken van mijzelf.
Ok, toegegeven, soms doe ik de "kies"-pogingen wel een paar keer opnieuw, want een fruittoetje als hoofdgerecht werkt niet echt :-) Maar dit keer pakte ik het boek Everyday Happy Herbivore erbij en was het in een keer een hoofdgerecht met niet een absurd rare ingrediëntenlijst. Ik hoefde maar een paar boodschappen voor dit gerecht te halen dus dat kwam mooi uit. Toch klonk het recept mij een beetje vreemd in de oren: pasta met zwarte bonen en een saus die naar kaas zou smaken. Maar om eerlijk te zijn, elk recept is tot nu toe goed bevallen van Lindsay Nixon dus ik ging het zeker proberen.
De "kaassaus" is erg lekker en doet mij aan iets denken van vroeger waar ik nog niet op ben gekomen. Maar ook dit is weer zo'n saus die denk ik multi inzetbaar is, deze zal nog zeker eens terug komen.
Pasta met bonen en kazige saus 2 pers
1½ cup penne (pasta)
1¼ cup ongezoete plantaardige melk
⅓ cup edelgist
2 el lichte miso
2 el maizena
1 tl uien poeder / granulaat
1 tl knoflookpoeder / granulaat
½ tl pikante paprika poeder
½ tl komijnpoeder
½ tl kurkuma
snuf rode chilipeper vlokken
1 groene peper, fijngehakt
2 el ketchup
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
fijngehakte tomaten
2 lente uitjes, in ringen
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met water, zet weg.
Meng de volgende ingrediënten in een kleine steelpan: plantaardige melk, edelgist, miso, maizena, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn,kurkuma, chilipepers, groene peper en de ketchup.
Verhit al roerend op een laag vuur tot het langzaam begint te koken, laat het even indikken en haal dan van vuur af.
Verhit de pan met de pasta op het vuur samen met de kaassaus en de zwarte bonen. Zorg dat alles goed verwarmd wordt.
Serveren met fijngehakte tomaten en lente ui.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten