Pasta met bonen en kazige saus

Dit gerecht zou ik zelf nooit zomaar hebben uitgekozen. Maar ik heb nu inmiddels best een verzameling kookboeken en uit sommige kook ik nauwelijks en dat is natuurlijk best zonde. Zo eens in de zoveel tijd als ik nog geen idee heb wat ik wil maken dan pak ik zo'n nauwelijks gebruikt boek uit de kast en open het op een willekeurige plek. Dat gerecht moet ik dan maken van mijzelf.

Ok, toegegeven, soms doe ik de "kies"-pogingen wel een paar keer opnieuw, want een fruittoetje als hoofdgerecht werkt niet echt :-) Maar dit keer pakte ik het boek Everyday Happy Herbivore erbij en was het in een keer een hoofdgerecht met niet een absurd rare ingrediëntenlijst.  Ik hoefde maar een paar boodschappen voor dit gerecht te halen dus dat kwam mooi uit. Toch klonk het recept mij een beetje vreemd in de oren: pasta met zwarte bonen en een saus die naar kaas zou smaken. Maar om eerlijk te zijn, elk recept is tot nu toe goed bevallen van Lindsay Nixon dus ik ging het zeker proberen.

De "kaassaus" is erg lekker en doet mij aan iets denken van vroeger waar ik nog niet op ben gekomen. Maar ook dit is weer zo'n saus die denk ik multi inzetbaar is, deze zal nog zeker eens terug komen.


Pasta met bonen en kazige saus 2 pers

1½ cup penne (pasta)
1¼ cup ongezoete plantaardige melk
⅓ cup edelgist
2 el lichte miso
2 el maizena
1 tl uien poeder / granulaat
1 tl knoflookpoeder / granulaat
½ tl pikante paprika poeder
½ tl komijnpoeder
½ tl kurkuma
snuf rode chilipeper vlokken
1 groene peper, fijngehakt
2 el ketchup
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
fijngehakte tomaten
2 lente uitjes, in ringen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met water, zet weg.
Meng de volgende ingrediënten in een kleine steelpan: plantaardige melk, edelgist, miso, maizena, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn,kurkuma, chilipepers, groene peper en de ketchup.
Verhit al roerend op een laag vuur tot het langzaam begint te koken, laat het even indikken en haal dan van vuur af.

Verhit de pan met de pasta op het vuur samen met de kaassaus en de zwarte bonen. Zorg dat alles goed verwarmd wordt.

Serveren met fijngehakte tomaten en lente ui.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten