Pasta met asperges en raapstelen

Mijn favorieten van dit voorjaar samen: groene asperges en "leafy greens" :-) Heerlijk samengevoegd in een simpele pasta. Geen raapstelen in de buurt te koop? Gebruik dan spinazie, of pluk eens paardenbloemblad op plekken waar ze schoon zijn. Eigenlijk kun je elk bladgroen hier wel voor gebruiken wat eetbaar is.


Pasta met asperges en raapstelen 2 pers

portie pasta voor 2 personen
1 bos raapstelen, grote stengels verwijderd, blad grof gehakt
1 bos groene asperges, houtige delen verwijderd en in stukken van2 cm
1 teentje knoflook, gehakt
5-6 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes gesneden
geroosterde pijnboompitjes (zoveel als je zelf lekker vindt :-))
olijfolie
peper en zout

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.

Verhit ondertussen in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de knoflook en de asperges tot deze beginnen te verkleuren.
Voeg het raapsteel blad toe en laat het slinken.

Roer de pasta en de zongedroogde tomaatjes door de asperges en raapstelen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes eroverheen.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten