Groningen: Thais restaurant Cho Fah

Vorige week ben ik met 10 collega's wezen eten bij Thais restaurant Cho Fah aan de Gelkingestraat in Groningen. Cho Fah is een betrekkelijk nieuw Thais restaurant, en ondanks dat het reserveren wat moeizaam ging (gelukkig belde ik de dag ervoor nog even om het aantal aan te passen toen bleek dat de reservering er niet in stond) werden we gelukkig op de avond zelf hartelijk ontvangen.

We hadden als groep gekozen voor het 3-gangen verrassingsmenu waarbij iedereen van alles wat kon proeven. Van te voren had ik geïnformeerd of de vegetarische gerechten geheel vegan gemaakt zouden kunnen worden en dit was geen probleem. Gelukkig heb ik een collega die ook veganistisch eet waardoor ik zelfs 2 gerechten kon proeven :-)

Het voorgerecht was vrij weinig (2 kleine hapjes per persoon) en niet zo heel bijzonder. De stervormige koekjes hadden wel een verrassende frisse smaak, ik vermoed dat er citroengras in zat.


De hoofdgerechten waren meer dan voldoende en zeer smakelijk. Het ene gerecht was een geroerbakte  groenteschotel met tofu en Thaise kruiden (Phad Sa Mon Prai). Deze was echt verrukkelijk. Ik ben benieuwd welke kruiden er zijn gebruikt.
De ander was een pittige rode curry met veel groente en tofu (ik vermoed dat het de Khang Phed was).


 Beide gerechten waren zalig, en fijn dat we er twee konden proeven voor de afwisseling. De witte rijst werd op verzoek bijgeschept door de gastvrouw.


Als nagerecht kregen we een ieniemienie beetje sticky rijst wat mango en kokosmelksaus ( Khoaw Nieaw Ma Moun).  Deze was erg lekker, maar stond eigenlijk niet in verhouding met de prijs.


Het restaurant is erg mooi en sfeervol ingericht, de bediening erg vriendelijk en de gerechten zijn smaakvol en lekker. Ik kom er zeker een keer terug om er nogmaals te eten, ik ben wel benieuwd of dat de voor- en nagerechten een andere grootte hebben dan ze bij het groepsmenu serveren.

Cho Fah
Gelkingestraat 5
Groningen
Dinsdag t/m Zondag 16.30 – 22.00


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten