Snijbiet, linzen en tomatenschotel
Heerlijk al die verse groene groentes die nu weer aangeboden worden. Snijbiet, snijmoes, raapstelen, verse jonge spinazie je maakt mij er blij mee :-)
Ik had nog een klein bosje snijbiet liggen en een behoorlijke bos snijmoes. Ter inspiratie pakte ik het boek Wild Garlic, gooseberries..and me erbij. Ik vond een lekker gerecht ter inspiratie en om te "veganiseren". Het eindresultaat was bijzonder geslaagd (if I may say so..). Heerlijke pure smaken, hartig, zoet, gezond en lekker vullend. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Geen snijbiet of snijmoes? Een andere groente werkt ook prima, zoals bv raapsteel. Ik denk zelfs met spinazie, alleen hebben die natuurlijk minder stengel.
Snijbiet, linzen en tomatenschotel 2 - 3 pers
7 - 8 tomaten
200 gram beluga (zwarte) linzen
1 blokje bouillon (ik heb knoflook en kruiden bouillon van zonnatura gebruikt)
1 kleine bos snijbiet & 1 kleine bos snijmoes (of een hele grote bos snijbiet)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
takje verse tijm
scheut kruiden azijn (of droge witte wijn)
1/3 cup panko broodkruim
1/3 cup edelgist
olijfolie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 180C.
Snijd de tomaten in dikke plakken. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met zout en wat olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten.
Kook de linzen met voldoende water en een bouillonblokje in 20 minuten beetgaar (ze moeten een lekkere bite houden). Giet af en zet even apart.
Ondertussen de stengels van het bladgroen scheiden. Het bladgroen in ruim kokend water even laten slinken, afgieten en afspoelen met koud water en fijnhakken. Meng door de linzen heen.
De stengels grof hakken. In een koekenpan met wat olie de stengels en de knoflook bakken en een scheut kruiden azijn toevoegen. Goed blijven omroeren tot de stengels gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Besprenkel de bodem van een ovenschaal met wat olijfolie. Leg hierop de helft van de tomatenplakken. Bedek met het linzen-bladgroen mengsel. Hieroverheen verspreid je de geroerbakte stengels en vervolgens nog een laag tomatenplakken.
Meng de panko met de edelgist en verdeel over de tomatenplakken. Zet onder de grill tot de kruim een mooi goudbruin kleurtje heeft en het gerecht verwarmd is.
Wij hebben er gebakken aardappeltjes bij gegeten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten