Penne met mibuna en tofu bacon

Natuurlijk kocht ik meteen twee bossen van de mibuna uit mijn vorige bericht, dus kon ik nogmaals experimenteren met deze lekkere groente. Het werd weer een Italiaans georiënteerd gerecht. Hoe meer zon er gaat schijnen hoe meer ik in de Italiaanse hoek gerechten zoek. Krijgen jullie ook zo'n zin in Italiaans eten wanneer het warmer wordt?



Penne met mibuna en tofu bacon 2 pers

Penne voor 2 personen
1 bos mibuna, in grove stukken gesneden
2-3 tomaten in kleine stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 rode chilipeper, fijngesneden (incl zaadjes)
1 laurierblaadje
1/3 cup witte wijn
scheut haverroom
3 el plantaardige boter/margarine
1/2 recept tofu bacon , in stukjes gescheurd.

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm.

Maak ondertussen de rest: verhit een eetlepel plantaardige boter in een wat diepere koekenpan. Bak hierin de ui, laurierblaadje en rode chilipeper voor een minuut of 2. Voeg vervolgens de wijn, rest van de plantaardige boter, tomatenstukjes en haverroom toe. Laat even inkoken voor een minuut.

Voeg dan de mibuna toe en laat slinken. Giet de saus over de penne die je hebt verdeeld over twee diepe borden, of meng alles door elkaar en verdeel dan over de borden. Verdeel de tofu bacon "pancetta" over de twee borden.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten