Kookboek: Isa Does It

Het kookboek van Isa Chandra Moskowitz "Isa Does It" is al weer enige tijd uit en ik realiseerde mij dat ik er nog veel te weinig uit had gemaakt. Samen met andere van het NVV Forum besloten we hier een einde aan te maken en om en om een recept te kiezen die we dan maken.


Het boek is enorm dik, heeft pagina grote foto's bij zowat elk recept en is praktisch ingedeeld. De recepten zijn niet ingewikkeld en er worden geen rare moeilijk te verkrijgen ingrediënten gebruikt. Waar je voorheen altijd veganomicon aanraadde als "het kookboek voor veganisten" is dat in mijn ogen nu echt Isa Does It geworden.
Het boek is veel toegankelijker, overzichtelijker en heel aantrekkelijk door de layout, lettertype (vinden jullie dat ook zo belangrijk? dat het lekker te lezen is tijdens de keukenstress?) en de mooie foto's.

Wat ik tot nu toe heb geprobeerd:


Ancho Lentil taco's: een enorm makkelijk maar zeer smakelijk (én gezond!) gerecht. Dit ga ik zeker vaker maken. Bruine linzen (ik heb ze uit blik gebruikt) blijken een geweldige gehaktvervanger te zijn. Met de juiste kruiden merk je nauwelijks verschil.
Recept online op PPK: Ancho Lentil Tacos


Just Chocolate Cake with Gooey Ganache: een eenvoudige chocolade taart die je doet omvallen van zaligheid. De taart is 'moist' en  een en al chocoladesmaak. Volg wel goed haar instructies (taart af laten koelen voordat je deze uit de vorm haalt, ganache even laten staan voordat je het gebruikt) anders krijg je net zo'n puinhoop taart als ik. De smaak was er niet minder om. De volgende keer doe ik het in een brownie vorm!
Recept link: Just Chocolate Cake with Gooey GanacheEveryday Pad Thai:  Deze had ik al eens eerder gemaakt, maar toen had ik wel alle ingrediënten gekocht. In dit geval was het een wat karige pad thai, ik vergat de pinda's, taugé en mijn koriander bleek onverwacht op. Ondanks deze uitkleding was het nog steeds een erg lekker gerecht. Ik vind sowieso broccoli en tofu een heerlijke combinatie.
Dit recept is ook online te vinden: Everyday Pad Thai


Creamy Sun-Dried Tomato Penne with Broccoli:
Nog een gerecht met broccoli, omdat ik het zo ontzettend lekker vind en het supergezond is. Deze broccoli wordt geserveerd met pasta en een heerlijke romige saus van cashewnoten met zongedroogde tomaten en rode wijn. Ook dit gerecht is een blijvertje!
Online recept: Creamy Sun-Dried Tomato Penne with Broccoli


Dilly Stew With Rosemary Dumplings:
Ik heb nog nooit eerder soep gegeten met "deegballen" maar dit beviel prima. De volgende keer zou ik ze wat kleiner doen, maar de smaak van soep en dumplings waren erg lekker. Wel heb ik de bleekselderij vervangen door gewoon wat selderij en de rozemarijn kruiden vervangen door provencaalse kruiden.
Ook dit recept staat online en kun je hier vinden: Dilly Stew With Rosemary Dumplings
Print Friendly and PDF

9 opmerkingen:

 1. Haha, 'die je doet omvallen van zaligheid', dat lijkt me wel wat! Goed idee ook van die linzen ipv gehakt in de taco's! En dat penne gerecht met broccoli wil ik ook eens gaan uitproberen, ziet er lekker creamy uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Die taart ga ik waarschijnlijk deze week weer maken voor mijn moeder die aankomend weekend komt. Dan heb ik een reden om weer ongegeneerd er van te eten..

   Verwijderen
 2. Ik ben echt fan van Isa en dit ziet er ook weer heerlijk uit! Moet echt het boek gaan kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een aanrader hoor, al zie je wel veel recepten online op hun website terug. Dus je kan ook lekker eerst de linkjes op Post Punk Kitchen allemaal gaan maken ;-) (Maar niets gaat uiteindelijk boven een echt boek van papier bij mij in ieder geval.)

   Verwijderen
 3. Wat een fijn bericht Daniëlle!
  Ik heb gisteren ook gelijk de ancho lentil taco's gemaakt, en net zoals jij ook linzen en zwarte bonen gecombineerd. Ik vond het echt super super lekker! Al vind ik taco's toch niet zo'n succes haha, zo klein (maar wel lekker knapperig). Volgende keer worden het denk ik wel weer burritos. Maar het recept voor de lenzen is echt een blijvertje denk ik! Hmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo als afwisseling vind ik taco's best lekker, maar ik gebruik ook vaker tortilla's hoor.
   Maar het linzengehakt vind ik een superuitvinding :-)

   Verwijderen
  2. Ja, heel lekker!
   Is dit het kookboek dat jij het meest aanraad uit je kookboekencollectie? Dan bestel ik 'm!
   Echt leuk dat je zo veel boekenreviews hebt op je blog.
   Liefs

   Verwijderen
  3. Meeste aanraad? Ja, ik denk dat dit inderdaad het meest diverse, uitgebreide en met goed te maken recepten boek voor vegans is, mét mooie fotografie erbij. Ook niet geheel onbelangrijk :-)
   Kijk anders ook eens in dit topic, daar lees je ook ervaringen van andere:
   http://www.veganisme.org/forum/viewtopic.php?f=21&t=9171&start=20
   groetjes
   Danielle

   Verwijderen
  4. Oh, dankjewel Daniëlle!
   Vandaag kreeg ik Isa Does It binnen en ik ben er zo blij mee! Wat een prachtig vormgegeven boek, en ik zie dat de foto's van V.K. Rees zijn (net zoals in Salad Samurai! Dat boek wilde ik echt alleen al houden voor de prachtige foto's, maar had ik toen toch teruggestuurd omdat het te moeilijk was voor nu). Inderdaad, mooie fotografie is zeker niet belangrijk! Het is gewoon al fijn om er doorheen te bladeren. Jeej, ik ben erg blij!

   Verwijderen