Aardappelsalade met asperges en avocadodressing
Dit recept is geïnspireerd op een gerecht uit het kookboek "The Oh She Glows Cookbook". Een prachtig mooi veganistisch kookboek met allerlei gezonde recepten van Angela Liddon. Het is zelfs even een tijdje het best verkopende kookboek van de USA geweest toen het net uit was, superleuk natuurlijk dat een veganistisch kookboek zo populair is. Ik heb wat ingrediënten vervangen, en de methode van bereiden aangepast. De basis, aardappeltjes, asperges en avocado's zijn hetzelfde :-)
Een erg lekkere salade die zowel koud, lauw als warm gegeten kan worden. Voor 4 personen wanneer je het als bijgerecht eet, voor 2 personen als avondeten (ik heb er wel een tomatensalade nog bij geserveerd voor de afwisseling.
Aardappelsalade met asperges en avocadodressing 4 pers
600 gram krielaardappeltjes, gehalveerd (grote in vieren)
bos groene asperges, houtige uiteinde erafgehaald
1 kleine rode ui, in halve maantjes gesnipperd (eventueel in wat water geweekt om de scherpte eraf te halen)
(knoflook)olie
½ tl knoflookzout
2 avocado's
2 el verse dille
1 el witte kruiden azijn
zout & peper
pijnboompitjes
Kook de krielaardappeltjes in ruim water beetgaar. Bak ze vervolgens in de pan met een beetje olie mooi goudbruin en voeg de laatste minuten wat knoflookzout toe.
Verhit een grillpan en bestrijk deze met wat knoflookolie. Grill de groene asperges tot ze bruine grillstrepen hebben, zo nu en dan omdraaien. Snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.
Maak de dressing door de volgende ingrediënten met een staafmixer te blenderen: avocado's (uiteraard ontdaan van schil en pit), 1 el witte kruidenazijn, dille, zout en peper naar smaak.
Meng de aardappeltjes met de asperges, ui en de avocado dressing. Bestrooi met pijnboompitjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten