Al tijden ben ik op zoek naar mat zwarte diepen borden. Ik heb ze ooit gezien in een kookprogramma en vond het zo mooi! Maar helaas niet te vinden. Wel hele glimmende maar niet van die stoere ruige matte borden.
Ik had de hoop al een beetje opgegeven en ben ze zelf gaan maken tijdens mijn keramiek cursus. Toen de borden voor de glazuurstook in de oven stonden vond ik toch ineens hele mooie mat zwart diepe borden in Bremen! Ze zijn dan wel niet "rond" en niet wat ik in mijn hoofd had (dat zijn uiteindelijk mijn eigen gemaakte borden ook niet geworden) maar ik vond ze wel echt heel erg mooi. Meegenomen dus. Nadeel van zwarte borden is dat je de hete stoom dat van het warme eten afkomt weer beter ziet op de foto's..
Mijn kasten barsten inmiddels behoorlijk uit hun voegen met al borden, kommen en schalen die ik verzameld heb. Binnenkort maar eens iets wegbrengen naar de kringloop (veel komt daar ook wel vandaan).
Maar goed, dit gerecht vond ik goed passen bij deze stoere borden. Het is een stoer en ruig gerecht. Rick dacht dat ik de Franse cassoulet aan het namaken was, maar daar zit geen kool in, en deze heeft meer een Italiaanse inslag. Het gerecht is erg lekker geworden; ik had drie porties gemaakt maar Rick heeft voor twee personen gegeten (daar ging mijn lunch voor de volgende dag).
De aardappeltjes heb ik apart gekookt omdat ik niet veel tijd had. Je kan ze ook rauw toevoegen en ze dan in de bouillon laten garen.
Witte bonen met veggie worstjes en boerenkool 3 pers
2 uien, gesnipperd
1 pak veggie life braad worstjes, in stukjes van 1 cm gesneden (of andere plantaardige worstjes / saucijsjes)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el liquid smoke (optioneel maar wel erg lekker!)
1 blik witte bonen á 800 gram, uitgelekt
1 laurierblaadje
1 tl tijm
½ tl pikante paprika poeder
500 ml bouillon (uien bouillon of Edward & Sons, Not-Chick'n)
8 krielaardappeltjes, gehalveerd & gaar gekookt
3 cup fijngesneden boerenkool
flink wat verse zwarte peper (1 tl) + zout naar smaak
plantaardige olie
Verhit in een diepe pan wat olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de worstjes toe samen met de liquid smoke en bak ze tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook toe en roer even mee.
Doe de witte bonen in de pan samen met de tijm, laurierblad en paprikapoeder, goed mengen en de bouillon en de aardappeltjes erbij doen.
Wanneer alles mooi op temperatuur is voeg je de boerenkool toe. Zodra deze begint te slinken kun je het gerecht serveren, je kan het ook nog een minuut of 10 even laten sudderen en de smaken intrekken.
Op smaak brengen met veel versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten