Utrecht: SOY


Vorig weekend was ik met vrienden in Utrecht voor een gelegenheid en daarna wilden we uit eten. Na van te voren wat rondvraag gedaan te hebben waar je in Utrecht goed plantaardig kon eten hadden we gereserveerd bij SOY.

SOY is een Chinees restaurant met alleen maar vegetarische gerechten, al doet de menu kaart je anders vermoeden. Het overgrote deel van de kaart is ook veganistisch dus dat komt mooi uit!

Omdat we met z'n vieren waren konden we fijn allemaal verschillende gerechten bestellen en zo lekker veel proeven. We zaten overigens wel echt zo ontzettend propvol dat we helaas niet meer hebben gekozen voor een dessert: vegan kokosmelk ijs.. Gaan we de volgende keer zeker proberen.

De gastvrouw van SOY is uiterst vriendelijk en legt je graag uit wat je als veganist kan eten en wat niet. SOY is een piepklein restaurantje die ook erg populair is met afhalen. Hier kun je de klassieke Chinese restaurant gerechten bestellen zonder een greintje dierenleed!

De vlees- en visvervangers zijn erg goed nagemaakt (allemaal op basis van soja). Griezel je van vlees en ben je daarom gestopt met vleeseten dan is dit misschien niet zo'n goed idee. Vond je de kip saté, babi ketjap etc etc altijd enorm lekker dan kun je hier je hart ophalen. Mijn favoriet was de Babi Ketjap met Groenten, echt heerlijk!


 Saté & Mini Loempia's

 
Gebakken Bananen & Loempia


Babi Ketjap met Groenten & Vegetarische Kip met Cashewnoten


 Vegetarische Garnalen met Kung Pao & Tja Sieuw (hier hoort nog een sausje bij)Soy Utrecht
Antonius Matthaeuslaan 112
3515 AV Utrecht
Dinsdag t/m zondag geopend van 16:00 tot 21:30 uur
www.soy-utrecht.nl


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Daar wil ik ook nog een keertje naartoe. Wij namen ook de mini-loempia's en saté toen we er een bezoekje brachten.
    Ik vind het altijd jammer dat je maar een beperkt aantal dingen kan proeven :p

    BeantwoordenVerwijderen