Gegratineerde pastinaak in roomsaus

Heerlijk speciaal pastinaak gerecht. Ik heb er een tomatentaartje op bladerdeeg bij gegeten, maar dat was eigenlijk allemaal veel te machtig. Lekkerder is een frisse groene of tomatensalade.



Gegratineerde pastinaak in roomsaus
4 grote pastinaken in dikke frieten
1½ tl komijnpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
20 gr vegan margarine, + nog een paar flintertjes
20 gr bloem
0,5 dl witte wijn
1 pakje haverroom
paneermeel (of panko broodkruim)
peper & zout

Blancheer de pastinaken en laat ze uitlekken.
Verhit een droge koekenpan en rooster hierin het komijnpoeder tot de geur loskomt. Voeg de boter, knoflook en bloem toe en maak op middelhoog vuur een blanke roux. Schenk de wijn erbij en laat al roerend nog een minuut of 3 koken.

Voeg de room, peper en zout toe en laat heel even inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de pastinaak in een ovenschaal en verdeel de saus eroverheen. Verdeel wat flintertjes plantaardige margarine erover en bestrooi met wat paneermeel.

Bak het mengsel goudbruin in de oven.
Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ik ben pastinaken aan het kweken in mijn tuin, dus dit recept ga ik tzt een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, zelf pastinaak kweken!
      Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?

      Verwijderen
    2. Helemaal goedgekeurd. Gisteren de laatste pastinaken geoogst en vandaag gegeten. Was erg lekker.

      Verwijderen
    3. Mooi dat het goed gesmaakt heeft :-)

      Verwijderen