Dit is een aangepast recept uit River Cottage Veg. Een erg lekkere maaltijdsalade welke wij hebben gegeten met wat gebakken aardappeltjes erbij.
Courgette en tomatensalade met tahinidressing
Tahinidressing:
1 klein teentje knoflook, fijngeperst
2 el lichte tahini,
zest en sap van een halve biologische citroen
sap van een halve sinaasappel (ik heb sinaasappelsap uit pak gebruikt)
1 tl agavesiroop
2 el olijfolie
zout & peper
Salade:
10 cocktailtomaatjes, gehalveerd
2 courgettes, in plakjes
sap van een halve citroen
1 rode chilipeper, fijngesneden
150 sperziebonen (diepvries)
½ krop (rode) sla
1 bos raapsteeltjes, onderste stelen verwijderd en grof gehakt
zout & peper
Meng alle ingredienten voor de dressing en laat de smaken even intrekken. Breng op smaak met zout & peper.
Verwarm de oven op 150 C. Leg de tomaatjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met (kruiden)zout. Zet in de oven voor ongeveer 1½ uur.
Snijd de courgettes in plakjes, verhit een grillpan en rooster de plakjes aan beide zijdes mooi goudbruin (heb je geen grillpan bak ze dan in een gewone koekenpan mooi bruin aan beide kanten). Doe ze in een schaal en besprenkel met citroensap, zout en peper.
Stoom de sperziebonen enkele minuten tot ze beetgaar zijn (of blancheer ze) en laat ze direct afkoelen onder koud water. Goed laten uitlekken.
Maak de salade op door in een schaal de raapstelen en de sla te mengen. Meng de sperziebonen en de courgettes en verdeel over de salade en leg de tomaatjes eroverheen. Besprenkel met de chilipeper en vervolgens bedruipen met de tahinidressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er weer heerlijk uit Dani! Grappig, ik heb ook net een recept voor salade met een tahindressing gepost (gelukkig een heel andere dan die van jou). Ik vind tahin zo fijn als basis voor dressings. Ik zal deze ook eens proberen, met sinaasappelsap lijkt me heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenIk zag het zojuist, leuk inderdaad. Heel anders, maar wel allebei een tahin dressing :-)
VerwijderenLekker hoor!
Klinkt heerlijk joh!
BeantwoordenVerwijderen