Spitskoolstamppot met bieslook

Nog een lekker stamppot recept! Eenvoudig maar zo smaakvol. En door de bieslook krijgt het naast een lekkere smaak ook een prachtige felgroene kleur.



Spitskoolstamppot met bieslook 2-3 pers

500 gram kruimel aardappelen, geschild en in stukken
1 kleine spitskool, kern verwijderd en in kleine stukken gesneden
1 ui, in halve dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 gram bieslook (+ extra voor garnering)
2 el x 2 el olijfolie
scheutje sojaroom
zout & peper

Portobello of champignons bereid volgens de methode in het volgende recept: hartige champignons.

Verwarm de oven voor op 200C.

Verdeel de spitskool over een ovenplaat die met bakpapier is bekleed. Verdeel de ui, knoflook en 2 el olijfolie hierover en hussel een beetje door elkaar.
Zet in de oven en laat de randjes van de spitkool bruin worden, zo'n 30 minuten, afhankelijk van hoe hoog je de bakplaat zet.

Zet ondertussen de aardappelen op met koud water en wat zout en breng aan de kook tot ze gaar zijn.

Meng in een blender, of met de staafmixer de bieslook, 2 el olijfolie en een beetje water alles tot een gladde massa. 

Vermeng de aardappelen, spitskool een scheutje sojaroom en de helft van het bieslookmengsel en meng het grof door elkaar, de aardappels mogen breken en uit elkaar vallen.

Verdeel over borden en besprenkel met het restant van het bieslookmengsel en snipper er nog wat bieslook overheen.

Serveren met de hartige champignons



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten