Portobello met witte bonen vulling

Vanwege de zorgen voor een van mijn lieve katten die erg ziek werd was het hier even stil afgelopen week. Gelukkig vanaf nu wat meer tijd om na te denken over wat voor lekkers gaan we vanavond eten, maar ik moet wel weer even het ritme te pakken krijgen.

Onderstaand gerecht had ik al eerder gemaakt en was erg lekker!



Portobello met witte bonen vulling
2 grote portobello
1 blik witte bonen
1 teentje knoflook, geperst
1+1 tl gedroogde tijm
1/3 cup panko broodkruim
1-2 el geraspte vegan wilmersburger kaas (of vervang door bv edelgist)
olijfolie
zout & peper

Verwarm de oven voor op 200C.
Draai de steel uit de portobello. Leg ze met de steelkant naar beneden op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Besmeer de bovenkant van de portobello met wat olijfolie. Plaats in de oven voor een minuut of 20.

Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de witte bonen met wat knoflook en tijm voor een paar minuten.

Meng de panko broodkruim, 1 tl tijm en vegan geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Haal de portobello uit de oven, vul ze met de witte bonen en beleg dit met een laagje panko-vegan kaas. Zet terug in de oven en laat de pankokruim een mooie goudbruine kleur krijgen.

Lekker met bijvoorbeeld geroerbakte spinazie en wat gebakken aardappeltjes.


Print Friendly and PDF

1 opmerking: