Absoluut niet gezond, maar dat hoeft toch ook niet altijd? Het is een poging om de pizza na te maken die ik vroeger erg lekker vond. Ik kan de smaak alleen niet meer goed herinneren, zo lang geleden is het alweer :-) ik weet alleen dat ik het graag at.
Volgens Rick leek het niet op de pizza van vroeger maar was deze wel heerlijk en dat is natuurlijk ook belangrijk!
Een hele pizza is overigens veel te machtig voor 1 persoon. Snijd de pizza in punten en serveer er een lekkere groene frisse salade bij, of een tomaten salade.
Vegan creamy onion bacon pizza (2 pizza's genoeg voor 4 personen)
Voor 2 pizzabodems:
500 gr bloem
1 zakje gist
300 ml water
halve tl zout
6 eetl olijfolie
snufje suiker
Vulling:
4-5 rode uien, in halve fijne ringen
1 pakje haverroom
1 pakje maaltijdblokjes met speksmaak van ProViand/Albert Heijn
scheutje sojasaus
scheutje liquid smoke
125 gram vegan wilmerburgerskaas, geraspt
mespuntje uienpoeder
mespuntje knoflookpoeder
plantaardige olie
Doe de droge ingrediënten voor de pizzabodem in een kom, even doorroeren, dan de natte ingrediënten erbij. Even roeren met een vork, dan met de handen verder kneden. Ongeveer 2 minuten waarbij je de bal steeds uit elkaar trekt en weer in elkaar duwt.
Dan laagje bloem erover strooien, afdekken met folie en 30 minuten laten rijzen.
Maak nu de vulling:
Bak in een grote koekenpan de uien tot ze gaan karameliseren, zo'n 30 minuten.
Snijd
de maaltijdblokjes met speksmaak iets kleiner en bak ze in een kleiner
pannetje samen met een scheutje sojasaus en liquid smoke knapperig.
Proef of ze hartig genoeg zijn.
Meng in een kom de haverroom, plantaardige geraspte kaas, de gebakken uien, uienpoeder en de knoflookpoeder. Goed mengen.
Wanneer het pizzadeeg heeft gerezen verdeel je de bal in 2, en uitrollen tot 1 cm dik.
Twee koekenpannen (die ook in de oven mogen) op het vuur zetten met klein scheutje olijfolie (of om en om wanneer je maar een koekenpan hebt). Deeg erin leggen, ook tegen de kant omhoog en op zacht vuur de bodem laten drogen en bakken.
Verwarm de oven voor op de grill/ 200°C.
Verdeel het kaas-uienmengsel over de twee pizza bodems en zet ze onder de grill om af te bakken. Dit kan 5-7 minuten duren, tot de randen mooi goudbruin zijn en het deeg in de dikke delen gaar is.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dat ziet er lekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenVraagje: wat is vegan wilmerburgerskaas? En waar krijg je het? En nog belangrijker: zit er soja in?
Gr!
Hoi!
BeantwoordenVerwijderenWilmersburger is een merk die geweldige vegan kaas maakt. Je hebt plakjes die precies zo smaken als jonge kaas, maar ook met kruiden en smaakjes. De geraspte variant is super voor pizza, mexicaans etc etc.
Nee, er zit geen soja of zelf gluten in , kijk maar op hun website:
http://www.wilmersburger.de/nl
Hier vind je ook de verkoopadressen, en anders is het prima online te bestellen.
groetjes
Danielle
Bedankt voor de info :)
Verwijderen