Vegan creamy onion bacon pizza

Absoluut niet gezond, maar dat hoeft toch ook niet altijd? Het is een poging om de pizza na te maken die ik vroeger erg lekker vond. Ik kan de smaak alleen niet meer goed herinneren, zo lang geleden is het alweer :-) ik weet alleen dat ik het graag at.
Volgens Rick leek het niet op de pizza van vroeger maar was deze wel heerlijk en dat is natuurlijk ook  belangrijk!

Een hele pizza is overigens veel te machtig voor 1 persoon. Snijd de pizza in punten en serveer er een lekkere groene frisse salade bij, of een tomaten salade.


Vegan creamy onion bacon pizza (2 pizza's genoeg voor 4 personen)

Voor 2 pizzabodems:
500 gr bloem
1 zakje gist
300 ml water
halve tl zout
6 eetl olijfolie
snufje suiker

Vulling:

4-5 rode uien, in halve fijne ringen
1 pakje haverroom
1 pakje maaltijdblokjes met speksmaak van ProViand/Albert Heijn
scheutje sojasaus
scheutje liquid smoke
125 gram vegan wilmerburgerskaas, geraspt
mespuntje uienpoeder
mespuntje knoflookpoeder
plantaardige olie
Doe de droge ingrediënten voor de pizzabodem in een kom, even doorroeren, dan de natte ingrediënten erbij. Even roeren met een vork, dan met de handen verder kneden. Ongeveer 2 minuten waarbij je de bal steeds uit elkaar trekt en weer in elkaar duwt.

Dan laagje bloem erover strooien, afdekken met folie en 30 minuten laten rijzen.


Maak nu de vulling:

Bak in een grote koekenpan de uien tot ze gaan karameliseren, zo'n 30 minuten.
Snijd de maaltijdblokjes met speksmaak iets kleiner en bak ze in een kleiner pannetje samen met een scheutje sojasaus en liquid smoke knapperig. Proef of ze hartig genoeg zijn.

Meng in een kom de haverroom, plantaardige geraspte kaas, de gebakken uien, uienpoeder en de knoflookpoeder. Goed mengen.

Wanneer het pizzadeeg heeft gerezen verdeel je de bal in 2, en uitrollen tot 1 cm dik.

Twee koekenpannen (die ook in de oven mogen) op het vuur zetten met klein scheutje olijfolie (of om en om wanneer je maar een koekenpan hebt). Deeg erin leggen, ook tegen de kant omhoog en op zacht vuur de bodem laten drogen en bakken.

Verwarm de oven voor op de grill/ 200°C.
Verdeel het kaas-uienmengsel over de twee pizza bodems en zet ze onder de grill om af te bakken. Dit kan 5-7 minuten duren, tot de randen mooi goudbruin zijn en het deeg in de dikke delen gaar is.


3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit :)
    Vraagje: wat is vegan wilmerburgerskaas? En waar krijg je het? En nog belangrijker: zit er soja in?
    Gr!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi!
    Wilmersburger is een merk die geweldige vegan kaas maakt. Je hebt plakjes die precies zo smaken als jonge kaas, maar ook met kruiden en smaakjes. De geraspte variant is super voor pizza, mexicaans etc etc.
    Nee, er zit geen soja of zelf gluten in , kijk maar op hun website:
    http://www.wilmersburger.de/nl
    Hier vind je ook de verkoopadressen, en anders is het prima online te bestellen.
    groetjes
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen

Instagram