Mexicaanse koolsoep

Ik heb voor deze soep Chinese kool gebruikt omdat ik deze nu eenmaal had liggen. Je kan het ook makkelijk vervangen door witte kool, of spitskool. Wanneer je een wat taaiere kool gebruikt, dan wel even iets langer met de soep meekoken.


Mexicaanse koolsoep 4 pers

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 volle tl gemalen mosterdzaad
1 tl (ancho) chili poeder
2 tl gemalen koriander
½ rode chili , in smalle reepjes (houd wat achter voor garnering)
1 liter bouillon (ik heb Edward & Sons, Not-Chick'n gebruikt)
1 blik/pak tomatenstukjes (met sap)
5 kleine aardappeltjes (formaat grote kriel, of 2 grotere aardappelen), geschild en in kleine blokjes
1 blik mais
1 krop Chinese kool, in fijne reepjes
plantaardige olie
zout en peper

Bak de ui in wat plantaardige olie glazig, voeg de knoflook, rode chili en de specerijen toe (mosterdzaad,chilipoeder en koriander) en roer even goed om.

Voeg de bouillon toe en de tomatenstukjes met hun sap en de aardappelen. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappeltjes gaar zijn (zo'n 15-20 minuten).

Wanneer de aardappeltjes gaar zijn doe je de reepjes kool erbij en de mais. Wacht een minuut of 5 tot de kool is geslonken en alles door en door warm is. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Lekker voor erbij: tortilla chips met guacamole.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram