Ik heb voor deze soep Chinese kool gebruikt omdat ik deze nu eenmaal had liggen. Je kan het ook makkelijk vervangen door witte kool, of spitskool. Wanneer je een wat taaiere kool gebruikt, dan wel even iets langer met de soep meekoken.
Mexicaanse koolsoep 4 pers
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 volle tl gemalen mosterdzaad
1 tl (ancho) chili poeder
2 tl gemalen koriander
½ rode chili , in smalle reepjes (houd wat achter voor garnering)
1 liter bouillon (ik heb Edward & Sons, Not-Chick'n gebruikt)
1 blik/pak tomatenstukjes (met sap)
5 kleine aardappeltjes (formaat grote kriel, of 2 grotere aardappelen), geschild en in kleine blokjes
1 blik mais
1 krop Chinese kool, in fijne reepjes
plantaardige olie
zout en peper
Bak de ui in wat plantaardige olie glazig, voeg de knoflook, rode chili en de specerijen toe (mosterdzaad,chilipoeder en koriander) en roer even goed om.
Voeg de bouillon toe en de tomatenstukjes met hun sap en de aardappelen. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappeltjes gaar zijn (zo'n 15-20 minuten).
Wanneer de aardappeltjes gaar zijn doe je de reepjes kool erbij en de mais. Wacht een minuut of 5 tot de kool is geslonken en alles door en door warm is. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Lekker voor erbij: tortilla chips met guacamole.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten