Cavolo nero, bieten-linzensoep

Wat een heerlijke pure soep. De smaken van de groentes zijn hier niet weg gebombardeerd door allerlei kruiden en specerijen maar vullen elkaar prachtig aan. Nooit gedacht dat ik bietjes op deze manier lekker zou vinden!

Je hoeft natuurlijk niet twee verschillende soorten bietjes te nemen, je kan zelfs alleen de "gewone" rode biet nemen.



Cavolo nero, bieten-linzensoep 3 pers

5-6 kleine gele bietjes, geschild en in stukjes gesneden
2 oerbieten, geschild en in stukjes gesneden
2 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, fijn gehakt
1/3 cup zwarte beluga linzen
2 bouillon blokjes (ik heb uienbouillon van Kallo gebruikt)
1 liter water

1 laurierblaadje
bundel cavolo nero / palmkool (ongeveer 15 bladeren)
plantaardige olie
zout en verse gemalen (!) peper

Verwarm de oven voor op 180C.
Verdeel de stukjes geschilde biet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een beetje olie en wat zout. Rooster de bietjes in de oven voor ongeveer 30 - 45 minuten (afhankelijk van hoe hard de bietjes zijn, ze moeten beetgaar worden).

Bak in een diepe pan in  wat olie de ui glazig. Voeg de knoflook en de linzen toe en roer even om. Doe het water, de bouillon blokjes (verkruimeld) en het laurierblaadje erbij. Goed roeren en ongeveer 20-30 minuten zachtjes laten koken.

Snijd ondertussen de cavolo nero fijn (verwijder tevens de dikke stengels). En voeg deze aan de soep toe samen met de bietjes. Verwarm nog even een minuut of 5. Proef of  je de cavolo nero zo lekker vindt of dat het nog langer moet koken. Ik vind het lekkerder als ze nog een beet hebben. Verwijder het laurierblaadje.

Breng op smaak met zout indien nodig en bestrooi flink met vers gemalen peper.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram