Vorige weekend gingen we voor een New Wave Classix party in Vooruit naar Gent toe. Nu staat Gent als een van de meest vegan en vegetarier friendly plaatsen bekend dus we waren erg benieuwd naar de mogelijkheden.
Ik had hele positieve verhalen gehoord over Greenway. Dit eettentje zat op een tiental meter van ons hotel dus dat was een makkelijk bezoekje :-) Mijn verwachtingen waren alleen wat hoger van Greenway. Ik had het iets meer in restaurant vorm verwacht, en minder in "snackbar".
Ze hebben er echter een aantal veganistische opties en deze staan goed aangegeven, dat maakt veel goed.
Rick koos voor een spinazie burger, ik zat nog te vol van de broodjes die we onderweg hadden gegeten en ging dan ook alleen maar voor de vegan brownie.
Uiteraard heb ik ook even meegeproefd van de spinazieburger met
spinazie (duh..), tomaat, sla, komkommer, geraspte wortel, witte kool,
looksaus en deze was erg lekker! Vooral de looksaus was smullen.
De
brownies waren heerlijk kleverig, precies zoals ik ze lekker vind.
Alleen enorm machtig! We hebben er samen een gedeeld, en de ander
bewaard voor de volgende dag.
Erbij hadden we heerlijk verse fruitsapjes.
's Avonds gingen we met vrienden eten in Komkommertijd. Komkommertijd is een restaurant met een veganistisch buffet. We hadden niet van te voren gereserveerd en dat was helaas wel nodig zo bleek. Alles was volgeboekt, we konden wel eten, maar dan moesten we binnen een uurtje klaar zijn.
Daar hebben we toch maar voor gekozen omdat ik erg nieuwsgierig was naar wat er geserveerd werd (en de andere vegan opties weer een eind verder weg waren).
Ik vond de keus erg uitgebreid en het meeste wat ik proefde was erg lekker! Zo waren er groenteballetjes, loempia's, knolselderij - bataat met kokos citroen saus (zalig!), lasagne en een curry. Er was een salade bar met verse sla, linzensalade, gemarineerde champignons, wortel-komkommer salade, veganaise etc etc Te veel om op te noemen!
Als klapper natuurlijk de chocolade cake, die was verrukkelijk..
Zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. Alleen wel dus reserveren. Jammer dat we wat haastiger moesten eten, maar het was het korte bezoekje wel waard. Niets fijner dan alles kunnen opscheppen zonder te controleren of er geen ei, kaas of boter inzit :-)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wij zijn afgelopen zondag voor de tweede keer bij Komkommertijd gaan eten, geweldig he. Alleen had ik wel liever de chocoladecake als dessert gehad, toen wij er waren, was het appelcake - ook lekker, maar chocolade is (bijna) altijd beter ;)
BeantwoordenVerwijderenOh, en vroeger ging ik vaak naar Greenway, toen ik nog in Gent studeerde. Greenway of Tasty World, daartussen koos ik meestal. *fijne herinneringen* ;)