Vegan Gent (België)

Vorige weekend gingen we voor een New Wave Classix party in Vooruit naar Gent toe. Nu staat Gent als een van de meest vegan en vegetarier friendly plaatsen bekend dus we waren erg benieuwd naar de mogelijkheden.

Ik had hele positieve verhalen gehoord over Greenway. Dit eettentje zat op een tiental meter van ons hotel dus dat was een makkelijk bezoekje :-) Mijn verwachtingen waren alleen wat hoger van Greenway. Ik had het iets meer in restaurant vorm verwacht, en minder in "snackbar".

Ze hebben er echter een aantal veganistische opties en deze staan goed aangegeven, dat maakt veel goed.
Rick koos voor een spinazie burger, ik zat nog te vol van de broodjes die we onderweg hadden gegeten en ging dan ook alleen maar voor de vegan brownie.

Uiteraard heb ik ook even meegeproefd van de spinazieburger met spinazie (duh..), tomaat, sla, komkommer, geraspte wortel, witte kool, looksaus en deze was erg lekker! Vooral de looksaus was smullen.

De brownies waren heerlijk kleverig, precies zoals ik ze lekker vind. Alleen enorm machtig! We hebben er samen een gedeeld, en de ander bewaard voor de volgende dag.

Erbij hadden we heerlijk verse fruitsapjes.


's Avonds gingen we met vrienden eten in Komkommertijd. Komkommertijd is een restaurant met een veganistisch buffet. We hadden niet van te voren gereserveerd en dat was helaas wel nodig zo bleek. Alles was volgeboekt, we konden wel eten, maar dan moesten we binnen een uurtje klaar zijn.

Daar hebben we toch maar voor gekozen omdat ik erg nieuwsgierig was naar wat er geserveerd werd (en de andere vegan opties weer een eind verder weg waren). 
Ik vond de keus erg uitgebreid en het meeste wat ik proefde was erg lekker! Zo waren er groenteballetjes, loempia's, knolselderij - bataat met kokos citroen saus (zalig!), lasagne en een curry. Er was een salade bar met verse sla, linzensalade, gemarineerde champignons, wortel-komkommer salade, veganaise etc etc Te veel om op te noemen!

Als klapper natuurlijk de chocolade cake, die was verrukkelijk..

Zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. Alleen wel dus reserveren. Jammer dat we wat haastiger moesten eten, maar het was het korte bezoekje wel waard. Niets fijner dan alles kunnen opscheppen zonder te controleren of er geen ei, kaas of boter inzit :-)


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Wij zijn afgelopen zondag voor de tweede keer bij Komkommertijd gaan eten, geweldig he. Alleen had ik wel liever de chocoladecake als dessert gehad, toen wij er waren, was het appelcake - ook lekker, maar chocolade is (bijna) altijd beter ;)
    Oh, en vroeger ging ik vaak naar Greenway, toen ik nog in Gent studeerde. Greenway of Tasty World, daartussen koos ik meestal. *fijne herinneringen* ;)

    BeantwoordenVerwijderen