Ik had zo'n trek in saté. Maar dan niet met de stukjes "kip" van de Vegetarische Slager maar met zelfgemaakte seitan. Ik heb de seitan uit Viva Vegan gebruikt van Terry Hope Romero en ben daar verder mee gaan koken. Uitstekend geschikt om seitan saté mee te maken.
Ik heb gewoon kant en klare sate kruiden van een kruidenkraam gebruikt en een plantaardige satesaus uit te toko. Kijk zelf even wat je de lekkerste satesaus vindt, je kan ze mild en zoetig zoals bij de Chinees verkrijgen van bv Suzi Wan of juist pittige Indonesische saté saus.
Seitan Saté
Voor de basisseitan:
1 cup koude bouillon (bv Edward & Sons, Not-Chick'n)
4 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
1½ cup tarwegluten (te koop bij vele molens, of bij bv Jumbo Euroborg te Groningen)
¼ cup kikkererwtenmeel / besan
1 tl gedroogde tijm
½ tl paprika poeder
½ tl gemalen komijn
1 tl zout
satekruiden
plantaardige olie
satésaus (kijk goed bij de ingrediënten naar welke plantaardig is)
Bawang goreng (gebakken uitjes)
In een grote kom de droge ingrediënten mengen: gluten, kikkererwtenmeel, tijm, paprikapoeder, komijn en zout, goed mengen. Doe vervolgens de vochtige ingrediënten erbij en roer alles goed door elkaar met een spatel. Kneed het deeg voor ongeveer 3 minuten. Even laten rusten ( 10 minuten) en vervolgens weer kneden.
Snijd het deeg in 4 delen en kneed elk in een ronde vorm.
Pak de 4 bollen elk in aluminium folie, niet al te strak en stoom ze in een stoommandje voor ongeveer 30 minuten. Laat minimaal een nacht rusten in de koeling.
Gebruik één bol seitan per persoon. Snijd de seitan in grove stukjes. Meng de satekruiden met wat olie, genoeg om de stukjes seitan in de marineren.
Doe de stukjes seitan in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren.
Rijg ze aan satestokjes en grill ze op een grillpan aan alle zijdes mooi bruin. Let goed op, het brandt erg snel aan.
Maak ondertussen de satésaus warm, of bereid volgens de verpakking.
Giet de saus over de satestokjes en besprenkel met bawang goreng (gebakken uitjes).
Serveer met rijst en een lekkere salade.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten