Ik had nog wat schorseneren over en wilde er iets moois mee maken wat je eventueel als een voorgerechtje of amuse zou kunnen serveren. Geen vullend gerecht, wel erg lekker en het ziet er mooi uit!
Schorseneren met winterposteleinpesto 4 pers
4 middelgrote schorseneren
6 cherry tomaatjes, gehalveerd
2 handen winterpostelein + een paar ter garnering
40 gram amandelschaafsel
2 el amadelschaafsel, geroosterd
olijfolie
zout & peper
Maak de schorseneren schoon door ze te schillen met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 2 - 3 cm. Kook ze beetgaar in heet water (ongeveer 10 - 15 minuten). Giet af en laat afkoelen.
Maal de winterpostelein en amandelschaafsel met de staafmixer en wat olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak net zout en peper.
Rooster de 2 el amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin.
Verdeel de winterposteleinpesto over 4 borden en leg de schorseneer en de tomaatjes hierop. Besprenkelen met het geroosterde amandelschaafsel en wat achter de hand gehouden winterposteleinblaadjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Het ziet er inderdaad heel mooi uit! Als ik eens indruk wil maken met een hapje, ga ik deze zeker klaar maken. :)
BeantwoordenVerwijderenOhja ik weet niet of je het gezien hebt maar de Vegan Challenge heeft deze blogpost ook gedeeld op hun pagina. Misschien leuk om te weten. ^^
VerwijderenHad ik niet gezien, leuk! Bedankt voor het melden :-)
Verwijderen