Schorseneren met winterposteleinpesto

Ik had nog wat schorseneren over en wilde er iets moois mee maken wat je eventueel als een voorgerechtje of amuse zou kunnen serveren. Geen vullend gerecht, wel erg lekker en het ziet er mooi uit!


Schorseneren met winterposteleinpesto 4 pers
4 middelgrote schorseneren
6 cherry tomaatjes, gehalveerd
2 handen winterpostelein + een paar ter garnering
40 gram amandelschaafsel
2 el amadelschaafsel, geroosterd
olijfolie
zout & peper

Maak de schorseneren schoon door ze te schillen met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 2 - 3 cm. Kook ze beetgaar in heet water (ongeveer 10 - 15 minuten). Giet af en laat afkoelen.

Maal de winterpostelein en amandelschaafsel met de staafmixer en wat olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak net zout en peper.

Rooster de 2 el amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin.

Verdeel de winterposteleinpesto over 4 borden en leg de schorseneer en de tomaatjes hierop. Besprenkelen met het geroosterde amandelschaafsel en wat achter de hand gehouden winterposteleinblaadjes.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er inderdaad heel mooi uit! Als ik eens indruk wil maken met een hapje, ga ik deze zeker klaar maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohja ik weet niet of je het gezien hebt maar de Vegan Challenge heeft deze blogpost ook gedeeld op hun pagina. Misschien leuk om te weten. ^^

      Verwijderen
    2. Had ik niet gezien, leuk! Bedankt voor het melden :-)

      Verwijderen