Ik had aan dit gerecht nog edelgist willen toevoegen, maar ondanks dat het pak pontificaal op het aanrecht stond ben ik deze vergeten. Zonder smaakte het ook uitstekend, maar je kan het altijd toevoegen tegen het einde van de kooktijd voor een wat kazigere smaak.
Risotto met knolselderij en schorseneer 2 pers
125 gr risotto
1 ui (of 2 kleine uien), gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
300 ml plantaardige bouillon
100 ml (of een scheutje meer ;-)) witte wijn
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
4 stengels schorseneer , schoongemaakt, geschild en in stukken van 1 cm
1 tl tijm
zout & peper naar smaak
plantaardige olie
paar bladeren cavolo nero
handje geroosterde amandelschijfjes
Kook in een pan met ruim kokend water de knolselderij en schorseneer beetgaar (of stoom ze gaar).
Verhit de oven op 180C en spreid de cavolo nero uit op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en wat zout. Bak de cavolo nero knisperend in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Verhit ondertussen wat olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de wijn, tijm en de risotto toe en roer alles even goed door. Voeg scheutje bouillon toe en laat dit onder frequent roeren opnemen door de risotto. Voeg dan weer wat bouillon toe etc etc. Ga zo door tot de risotto alle bouillon heeft opgenomen en de risotto gaar is.
Voeg de knolselderij en de schorseneer aan de risotto toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de geroosterde amandelschijfjes en verkruimel de cavolo nero chips boven de risotto.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten