donderdag 21 november 2013

Witte kool en broccoli in zoet zure saus

Ik had weer een kool besteld zonder dat ik wist wat ik er mee zou maken. Na lang zoeken en wikken en wegen (waar had ik nou trek in?) werd het een zoet zure oosters getinte roerbak!  Beviel erg goed en zelfs de volgende dag was het koud tijdens mijn lunch erg smakelijk.

De andere helft van de kool heb ik opgebakken met vegan gehakt, ui, knoflook en wat kerriekruiden, ook erg lekker, maar niet echt recept waardig.


Witte kool en broccoli  in zoet zure saus 3 pers
3/4 groot blik stukjes ananas
2 el rode wijnazijn
1 el sojasaus
1 el oersuiker/bruine suiker
2 tl maizena
½ tl chilivlokken
2 tenen knoflook, gehakt
1 ui, in stukjes
2 el olijfolie

1 kleine stronk broccoli, in kleine roosjes
½ witte kool, in dunne reepjes 
1 bakje gebakken tofu reepjes (of zelf een blok tofu in stukjes bruin bakken)
 zout & peper


Giet de ananas af, bewaar het vocht/siroop. Meng het afgegoten vocht de volgende ingrediënten:  azijn, sojasaus, oer/bruine suiker, maizena en chilivlokken.

In een diepe pan wat olijfolie verhitten, hierin de ui en de knoflook bakken tot ze zacht beginnen te worden. Voeg broccoli, kool en ananas toe en roerbak voor ongeveer een minuut.

Zet het vuur op medium en doe het mengsel met het ananas sap bij de kool en broccoli. Laat onder af en toe roeren de saus indikken en de groentes beetgaar worden. Roer op het einde de gebakken tofu erdoor.

Op smaak brengen met zout & peper en serveren met bijvoorbeeld rijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis