Uiensoep

Tja, ineens heb je door dat je teveel uien hebt besteld en zit je met 2 kilo. Dan is altijd het eerste waar ik aan denk uiensoep :-)

Uien zijn ook nog best gezond ook! Het zit bomvol vitamine C, goed voor je weerstand dus. Daarnaast zit er een krachtig antioxidant in, genaamd quercitine. Deze heeft een positief effect op je cholesterolniveau, verlaagt de kans op hart en vaatziekte.
Het helpt tegen longziektes als astma en bronchitis en het verkleint de kans op bloedklontjes in je bloedvaten.

Uien zouden ook ontstekingsremmend zijn! Ik hoorde onlangs dat het bij verkoudheid zou helpen als je een gesneden ui bij je bed zou leggen. Nog nooit gedaan of geprobeerd, maar wie weet werkt het?


Uiensoep 3 pers

4 grote / 6 kleine uien, in halve dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 el oersuiker of bruine suiker
1 takje tijm / ½ tl gedroogde tijm
1 liter uien bouillon of Not-Chick'n bouillon
4 champignons in dunne plakjes
optioneel: 2 plakjes wilmersburger cheddar style , fijngesneden
plantaardige olie

In een pan wat olie verhitten. Hierin op matig vuur de uien glazig en lichtbruin bakken. Voeg de knoflook toe en bak voor 2 minuten mee. Doe de suiker erbij en laat de uien op laag vuur karameliseren, ongeveer 10 minuten. Voeg de bouillon en de tijm toe en laat een half uurtje op een laag vuurtje sudderen.

Bak in een klein koekenpannetje de champignonschijfjes lichtbruin..

Proeven en eventueel op smaak brengen met zout.
Roer, indien je dit gebruikt de gesnipperde vegan cheddar erdoor. Champignonplakjes over de soep verdelen.

Serveren met een grof bruin brood en zelfgemaakte (plantaardige) kruidenboter.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram