Pasta met broccoli-pesto en tomaatjes uit de oven
Tomaatjes uit de oven, je kan mij er bijna wakker voor maken. Vroeger was ik eigenlijk nooit zo weg van tomaat, zeker niet die bleke Hollandse. Inmiddels is mijn smaak wel bijgedraaid, gelukkig vind ik nu bijna alle groentes wel lekker!
Maar tomaatjes uit de oven, dat blijft toch wel een van mijn favoriete toevoegingen aan pasta gerechten. Al dan niet met een plakje knoflook en kruiden lekker laten carameliseren. Zalig!
Dit gerecht is ook nog eens supergezond door de broccoli. Op deze manier weer eens heel anders gegeten dan wij normaal doen (al probeer ik altijd al wel te variëren met de gerechten). Broccoli is een zeer waardevolle plant: het is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat veel vitamines zoals vitamine C, bètacaroteen , foliumzuur en vitamine K & E. In broccoli zitten bepaalde bestanddelen die het lichaam verdedigen tegen kanker, wat willen we nog meer?!
Pasta met broccoli-pesto en tomaatjes uit de oven
10 kleine cherry tomaatjes / kleine tomaatjes aan tak
Farfalle pasta voor 2 personen
1 kleine stronk broccoli, in kleine roosjes
50 gram pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan
2 volle eetlepels edelgist
Handvol basilicum blaadjes (verse)
(knoflook)olijfolie hoeveelheid naar wens (ik heb er ook wat Italiaans gekruide olijfolie doorheen gedaan)
zout & peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de kleine tomaatjes en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooien met zout en wat olijfolie en zet ze in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Stoom de broccoli roosjes beetgaar (5-7 minuten).
Kook ondertussen de fafalle pasta in ruim kokend water gaar, zoals aangegeven op de verpakking.
Meng, wanneer de broccoli roosjes beetgaar zijn, deze samen met de pijnboompitjes, edelgist, basilicum met wat (knoflook)olijfolie tot een fijne smeuïge massa in de keukenmachine. Gebruik zoveel olie als je zelf prettig vindt. Je kan het vrij grof en droog houden, maar ook creme-achtig en glad. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer de broccoli pesto door de hete pasta en serveer met de tomaatjes uit de oven.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh lekker, broccoli met pesto! Ik maak het meestal met hele roosjes, maar het idee is hetzelfde.
BeantwoordenVerwijderenWas errug geslaagd als recept voor een avond met vriendinnen :) Dank je wel voor dit recept!
BeantwoordenVerwijderen