Dit gerecht lijkt op de eerder geplaatste bruschetta met boerenkool, alleen dit keer heb ik wél cavolo nero kunnen gebruiken zoals het oorspronkelijk ook in Toscane wordt gedaan. Cavolo Nero, ook wel palmkool genoemd wat bekender is in Nederland, is een ontzettend smaakvolle koolsoort die veel wordt gebruikt in Italië.
Ditmaal heb ik er cannellini bonen aan toegevoegd en dat was enorm lekker. Het lekkere romige van de bonen, het knapperige van het brood, het pittige van de chili en de smaak van de cavolo nero en knoflook gaan echt geweldig samen.
Ik had dit geserveerd naast een hoofdgerecht van pasta, maar dit vond ik toch het allerlekkerste. Helaas geen zin/tijd om er een mooie foto van te maken, maar even snel met mijn iPhone. Omdat het toch zo enorm lekker was wilde ik jullie dit recept niet onthouden.
Toscaanse bruschetta met cavolo nero en witte bonen
3 cups fijngesneden Cavolo Nero / palmkool / zwarte kool (ontdaan van dikke nerven)
1 klein blikje cannellini bonen
4 teentjes knoflook, geperst
snuf chilipeper vlokken
zout & peper
plantaardige olie
1 groot bruin stokbrood, in dikke schuine plakken gesneden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de plakken stokbrood op een ovenplaat. Meng 3 van de 4 geperste teentjes knoflook met een laagje olie, goed roeren en verdeel het mengsel over de stokbroodjes. Zet in de oven tot de bovenkant knapperig en goudbruin is.
In een grote pan/wok verhit je wat olie. Voeg de cavolo nero toe en laat deze al roerbakkend slinken. Wanneer de kool na zo'n 10 minuten zacht is geworden voeg je het laatste uitgeperste teentje knoflook toe, samen met een snufje chili vlokken (hoeveelheid naar wens).
Alles goed doorroeren. Voeg op het einde de cannellini bonen toe en warm even mee.
Verdeel het kool en bonenmengsel over de stokbroodjes en brestrooi met zout en peper.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten