Salade van boerenkool, tomaat en avocado

Heerlijk om al die mogelijkheden van boerenkool te onderzoeken en te zien wat er allemaal mee kan. Jammer dat Nederland zo gefocust is op die stampotten met boerenkool, er zijn zoveel meer mogelijkheden. 

Je kan het zelfs in een salade gebruiken. Je gebruikt dan "massaged kale". Door het citroensap goed in de boerenkool te masseren wordt deze zachter en slinkt het wat meer. Ikzelf vond deze iets te zuur naar mijn smaak, de volgende keer doe ik er wat minder citroensap in, of gebruik ik misschien wel limoensap.

Deze salade zit bomvol goede vitamine en mineralen!


Salade van boerenkool, tomaat en avocado
3 cups in hapklare stukjes gescheurde boerenkool
citroensap van 1 citroen of limoen
snuf zout
2 lente- / bosuitjes, in ringen gesneden
1 avocado, geschild en in smalle dunne partjes gesneden
1/4 cup edelgist
2 eetlepels hennepzaadjes

Doe de boerenkool in een schaal en voeg het citroensap en een beetje zout toe. Masseer het citroensap goed in de boerenkool, doe dit voor ongeveer een minuut of 5 tot je de boerenkool voelt slinken.

Voeg de tomaat, lente-ui, avocado en edelgist toe en meng alles goed. Bestrooien met de hennepzaadjes.Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Eet je de boerenkool dan dus gewoon rauw neem ik aan toch of moet je het voorkoken??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, gewoon rauw. Het zuur van de citroen maakt het zachter en doet het slinken alsof je het blancheert. Het is natuurlijk wel een wat stevigere salade dan met de gemiddelde sla, maar door het "masseren" erg goed te eten. (En wat je over hebt kun je makkelijk voor de volgende dag bewaren.)

      Verwijderen