Pilaf van bulgur met aubergine en tomaat

Onlangs waren de aubergines in de aanbieding en wilde ik daar graag iets mee maken.
Toen ik dit Libanese recept tegenkwam bedacht ik mij dat ik het meeste al in huis had en was de keuze snel gemaakt. Het lijkt een vrij smaakloos gerecht omdat het zonder specerijen en kruiden is, maar het resultaat was echt erg smaakvol.

Ik serveerde er Za'atar pita's bij Wel zo lekker om er iets krokants bij te hebben en qua smaak paste het uitstekend.



Pilaf van bulgur met aubergine en tomaat 3 personen
1 grote ui, gesnipperd
2 aubergines, in blokjes
1 cup bulgur
2 cups water
4 tomaten, in blokjes
zout & peper
plantaardige olie

ongezoete plantaardige yoghurt zoals Mild & Creamy van Alpro Soya, (of sojade, provamel etc)

Verhit in een pan wat olie en bak hierin de stukjes ui glazig. Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Zet dit even apart in een schaal.
Doe de bulgur in dezelfde pan (en eventueel iets extra olie) , even doorroeren zodat de bulgur bedekt is met olie.

Doet het water erbij en een snuf zout en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 12 minuten op zacht vuur garen.

Voeg de aubergine stukjes en de tomaten toe. Alles goed doorroeren en op smaak brengen met peper (en eventueel meer zout).

Serveren met een plok plantaardige yoghurt en Za'atar pita's.






Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten