Bombay Tofu


Toen ik voor het werk in Den Haag zomaar langs een Marqt liep kon ik daar natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Daar kwam ik een leuk, voor mij onbekend merk tegen: The Man With The Pan.  Er stonden een aantal kruidenmixen van dit merk voor wereldgerechten. Ik besloot de "Bombay Kip" specerijen mix mee te nemen. Geheel zonder conserveringsmiddelen en zonder dierlijke ingrediënten.


Ik was van plan de kip te vervangen door Kipstuckjes van de Vegetarische Slager, maar helaas waren die in zowel Jumbo Euroborg (uitverkocht) als Jumbo Veendam (levering gestopt) niet te krijg.

Uit nood de tofu uit de vriezer gepakt en deze gebruikt. Het resultaat was erg lekker! Hoewel de smaak niet erg vernieuwend was, is het zeker handig zo'n kant en klare kruidenmix te hebben die een goede smaakverhouding had. Makkelijk voor een door de weekse dag.


Bombay Tofu 3 pers
2 pakjes tofu á 200 gram, geperst en in stukjes gesneden
1 pakje Bombay kip van The Man With The Pan
300-400 gram sperziebonen
1 ui, gesnipperd
1 blik kokosmelk
plantaardige olie
zout & peper
Rijst voor 2-3 personen

Bereid de rijst die je erbij wil serveren.
Stoom de sperziebonen beetgaar. Ik vind het lekker als ze nog wat knapperig zijn.

Verhit in een grote pan of wok de plantaardige olie. Bak hierin de tofu stukjes aan alle kanten knapperig en goudbruin. Zet apart (laat eventueel uitlekken op keukenpapier).

Verhit opnieuw wat olie en bak hierin de ui aan tot deze glazig wordt. Voeg de tofublokjes toe en de Bombay kruidenmix. Even goed doorroeren.

Voeg de kokosmelk toe en de sperziebonen en laat alles een minuutje door en door warmen. Op smaak brengen met zout & peper.

Serveren met de rijst.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Jammer van de kipstukjes! Mijn moeder woont er, dus het was wel handig dat ze daar verkocht werden. :(

    BeantwoordenVerwijderen