Bombay Tofu
Toen ik voor het werk in Den Haag zomaar langs een Marqt liep kon ik daar natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Daar kwam ik een leuk, voor mij onbekend merk tegen: The Man With The Pan. Er stonden een aantal kruidenmixen van dit merk voor wereldgerechten. Ik besloot de "Bombay Kip" specerijen mix mee te nemen. Geheel zonder conserveringsmiddelen en zonder dierlijke ingrediënten.
Ik was van plan de kip te vervangen door Kipstuckjes van de Vegetarische Slager, maar helaas waren die in zowel Jumbo Euroborg (uitverkocht) als Jumbo Veendam (levering gestopt) niet te krijg.
Uit nood de tofu uit de vriezer gepakt en deze gebruikt. Het resultaat was erg lekker! Hoewel de smaak niet erg vernieuwend was, is het zeker handig zo'n kant en klare kruidenmix te hebben die een goede smaakverhouding had. Makkelijk voor een door de weekse dag.
Bombay Tofu 3 pers
2 pakjes tofu á 200 gram, geperst en in stukjes gesneden
1 pakje Bombay kip van The Man With The Pan
300-400 gram sperziebonen
1 ui, gesnipperd
1 blik kokosmelk
plantaardige olie
zout & peper
Rijst voor 2-3 personen
Bereid de rijst die je erbij wil serveren.
Stoom de sperziebonen beetgaar. Ik vind het lekker als ze nog wat knapperig zijn.
Verhit in een grote pan of wok de plantaardige olie. Bak hierin de tofu stukjes aan alle kanten knapperig en goudbruin. Zet apart (laat eventueel uitlekken op keukenpapier).
Verhit opnieuw wat olie en bak hierin de ui aan tot deze glazig wordt. Voeg de tofublokjes toe en de Bombay kruidenmix. Even goed doorroeren.
Voeg de kokosmelk toe en de sperziebonen en laat alles een minuutje door en door warmen. Op smaak brengen met zout & peper.
Serveren met de rijst.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Jammer van de kipstukjes! Mijn moeder woont er, dus het was wel handig dat ze daar verkocht werden. :(
BeantwoordenVerwijderen