Zwarte bonen en boerenkool met een Mexicaans tintje

Vegan MoFo 2013 bericht  #16

Ik geef het toe, het klinkt niet aantrekkelijk, en ik heb ook wel eens smakelijkere foto's gezien. Maar jullie moeten mij geloven dat het écht heel lekker is. Daarnaast ook nog eens supergezond, reden te meer om dit eens te proberen.

In mijn recepten kom je regelmatig chipotle tegen. Dit zijn gerookte jalapeño pepers die je in een blikje met saus kunt kopen, maar ook gedroogd in poeder vorm. Ik vind het een ontzettend lekkere smaakmaker, die zowel pit als een rooksmaak geeft. Erg lekker in de Mexicaanse keuken.


Zwarte bonen en boerenkool met een Mexicaans tintje
2 cups plantaardige bouillon
2 grote blikken zwarte bonen, uitgelekt
2 laurierblaadjes
1 el komijn
2 tl liquid smoke
1 tl gedroogde chipotle poeder
1 ui, fijngesneden
1 (rode) paprika , in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
½ blik / pak tomaten in stukjes, of 3 vers gesneden tomaten
3 cups fijngesneden boerenkool
handvol vers gehakte koriander
plantaardige olie

In een grote pan de bouillon verhitten en hier de zwarte bonen, samen met de laurierblaadjes, liquid smoke, chipotle en komijn aan toe voegen. Breng alles aan de kook. Voeg na 15 minuten de boerenkool toe.

Ondertussen in een koekenpan de uien aanbakken, voeg na 5 minuten de knoflook en de paprika toe. Na 1 minuut de tomaten toevoegen en zo'n 20 minuten laten bakken tot de tomaten uit elkaar vallen.

Wanneer de boerenkool is geslonken voeg je het uien-tomatenmengsel toe aan de bonen en de boerenkool. Laat nog even goed doorwarmen zodat de smaken goed worden opgenomen (10 minuten).

Vlak voor het serveren haal je de laurierblaadjes eruit en voeg je de koriander toe.

Serveren met bijvoorbeeld zilvervlies rijst.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten