Vegan MoFo 2013 bericht #16
Ik geef het toe, het klinkt niet aantrekkelijk, en ik heb ook wel eens smakelijkere foto's gezien. Maar jullie moeten mij geloven dat het écht heel lekker is. Daarnaast ook nog eens supergezond, reden te meer om dit eens te proberen.
In mijn recepten kom je regelmatig chipotle tegen. Dit zijn gerookte jalapeño pepers die je in een blikje met saus kunt kopen, maar ook gedroogd in poeder vorm. Ik vind het een ontzettend lekkere smaakmaker, die zowel pit als een rooksmaak geeft. Erg lekker in de Mexicaanse keuken.
Zwarte bonen en boerenkool met een Mexicaans tintje
2 cups plantaardige bouillon
2 grote blikken zwarte bonen, uitgelekt
2 laurierblaadjes
1 el komijn
2 tl liquid smoke
1 tl gedroogde chipotle poeder
1 ui, fijngesneden
1 (rode) paprika , in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
½ blik / pak tomaten in stukjes, of 3 vers gesneden tomaten
3 cups fijngesneden boerenkool
handvol vers gehakte koriander
plantaardige olie
In een grote pan de bouillon verhitten en hier de zwarte bonen, samen met de laurierblaadjes, liquid smoke, chipotle en komijn aan toe voegen. Breng alles aan de kook. Voeg na 15 minuten de boerenkool toe.
Ondertussen in een koekenpan de uien aanbakken, voeg na 5 minuten de knoflook en de paprika toe. Na 1 minuut de tomaten toevoegen en zo'n 20 minuten laten bakken tot de tomaten uit elkaar vallen.
Wanneer de boerenkool is geslonken voeg je het uien-tomatenmengsel toe aan de bonen en de boerenkool. Laat nog even goed doorwarmen zodat de smaken goed worden opgenomen (10 minuten).
Vlak voor het serveren haal je de laurierblaadjes eruit en voeg je de koriander toe.
Serveren met bijvoorbeeld zilvervlies rijst.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten