De allerlaatste Vegan Mofo post! Vegan MoFo 2013 bericht #27
Het was mij wel weer een maandje, maar we hebben het weer gered :-)
-----
Snijbiet bestel ik wekelijkse biologische boodschappenpakket. Het is namelijk niet bij de supermarkt of doorsnee groenteboer te koop, en het komt altijd wel van pas. Je kan het wokken, of anders gooi ik het wel door mijn groene smoothies.
Meestal probeer ik wel een nieuw gerecht ermee te maken wat ik nog niet eerder heb gemaakt. Zo vond ik al zoekend in mijn kookboeken onderstaand gerecht in The Vegan Table van Colleen Patrick-Goudreau. Ik had ook nog eens een grote voorraad uien dus dit gerecht kwam goed van pas, ik heb de hoeveelheid uien verhoogd en de kappertjes weggelaten aangezien ik die echt vreselijk vind.
We aten dit bijgerecht bij gebakken krieltjes en een nieuwe vleesvervanger die ik in de Duitse supermarkt Multi vond: een vegan "peper steak" van het merk Nature Gourmet (let op niet al hun producten zijn vegan). In het echt niet zo mooi als op dat plaatje op de website staat afgebeeld, maar de smaak stelde absoluut niet teleur. Fijn dat er steeds meer keuze komt, zeker op de Duitse markt waar ik als bewoner van de provincie Groningen nog makkelijk van kan meegenieten omdat we vaak in Leer of Emden komen.
Snijbiet met gecarameliseerde uien 2 pers
1 bos snijbiet, fijn gesneden
3 grote uien, in halve ringen
1 el bruine suiker
1/4 cup kalamata olijven, in plakjes
sap van 1 citroen
plantaardige olie
zout & peper
In een grote koekenpan de olie verhitten op middelhoog vuur en de uien bakken tot ze beginnen te verkleuren (na ongeveer 5 minuten). Voeg suiker en een snufje zout toe, alles goed roeren en de uien laten carameliseren. Dit kan wel 20-30 minuten duren, dus heb geduld.
Wanneer de uien mooi bruin en gecarameliseerd zijn voeg je de olijven en de snijbiet toe. De snijbiet is een hele berg, maar dat slinkt snel. Schep voorzichtig om en bak alles zo'n 5 minuten tot de snijbiet geslonken is.
Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met het citroensap.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten