Amsterdam: SLA eat.share.live.

Vegan MoFo 2013 bericht #2


Ik ben een weekend met vriendin Pauline naar Amsterdam geweest en daar hoort natuurlijk een lekkere lunch bij. Na wat zoeken online kreeg ik de tip om naar SLA te gaan: www.ilovesla.com 
Alleen al van het bekijken van de website werd ik enthousiast; wat een prachtig design. Fris, modern en prachtige fotografie.

Het concept en het menu spraken mij meteen aan: je kan zelf voor een vast bedrag je salade opbouwen met de ingrediënten die jij lekker vindt. Zo kun je er zelf voor zorgen dat je een heerlijke plantaardige salade laat samenstellen met je favorieten ingrediënten. Ze hebben bijvoorbeeld ook de "kip"stukjes van de Vegetarische Slager!


Wij kozen, als "beginners" bij SLA, voor een van de favoriete, al samengestelde, salades. Hierin zat spinazie, speltbulgur, courgette, tomaten, sperziebonen, kappertjes, noten en natuurlijk de kipstukjes van de Vegetarische Slager. Erbij had ik een groen sapje met appel, peer, komkommer en bleekselderij. Erg lekker al had deze wat kouder mogen zijn.
Pauline had het rode sapje: bospeen, rode biet, appel en gember. Hier overheerste de biet iets teveel.

De salade was ontzettend lekker en echt ontzettend veel! We lunchten wat later in de middag en ik was dan ook bang dat ik geen trek meer zou krijgen voor het avondeten. Ik heb dan ook een beetje lasten staan, maar dat lag zeker niet aan de smaak.

Wanneer je eens in Amsterdam in de buurt van de Albert Cuyp bent is het zeker de moeite waard eens langs te gaan bij SLA. Prachtig interieur en een leuk concept.


Ceintuurbaan 149 
Amsterdam  
Maandag-Zaterdag 12.00-21.00Print Friendly and PDF

1 opmerking: